Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος: Ηλίθιος, ανίκανος ή εθνικά επικίνδυνος;

Οι δεσμεύσεις Βενιζέλου να γίνει όχημα στην Ευρώπη της πολιτικής των τούρκων στην Αίγυπτο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας

Σας αποστέλλουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νίκου Τοπούζη, Ειδικού Συμβούλου του Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, για την επίσκεψη Βενιζέλου στην Άγκυρα. 

Γράφει ο Νίκος Τοπούζης* 
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθήσαμε στενά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στην Τουρκία. Δυστυχώς πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας, καθώς τα αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα από αυτά που περιμέναμε.

Το πρώτο σοκ προέρχεται από την δήλωση του κ. Βενιζέλου περί «αλλαγής των γεωγραφικών δεδομένων». Θα θέλαμε να ελπίζαμε σε κάποια λάθος διατύπωση εκ μέρους του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, αλλά η ευφράδεια και οι ικανότητες λόγου που κατέχει ο κ. Βενιζέλος μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε πως βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Ακόμη πιο επικίνδυνη όμως, κατά τη γνώμη μας, είναι η δημόσια δέσμευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Νταβούτογλου πως η Ελλάδα θα καταστεί κομιστής των θέσεων της Τουρκίας για την κατάσταση στην Αίγυπτο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Πέραν της προφανούς δορυφοροποίησης της πατρίδας μας από τα νεοθωμανικά οράματα του Νταβούτογλου, ο κ. Βενιζέλος θέτει της βάσεις για πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο με την Αίγυπτο. Οι άριστες σχέσεις της Τουρκίας με τον εκδιωχθέντα κ. Μόρσι αλλά και η αντιπαλότητα της με τους στρατιωτικούς της Αιγύπτου, μας δίνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος. Αντί αυτού, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται με το μέρος της Τουρκίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις της διάρρηξης των άριστων, μέχρι σήμερα, Ελληνo-Αιγυπτιακών σχέσεων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πιστεύουμε στην στείρα αντιπολίτευση, περισσότερο μάλιστα σε θέματα υψίστης εθνικής σημασίας. Η απλή καταγγελία χωρίς προτάσεις και λύσεις δεν μας αρκεί.

Προτείνουμε λοιπόν στο κόμμα πλειοψηφίας της συγκυβέρνησης, τη Νέα Δημοκρατία, να ελέγχει περισσότερο τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου. Να τον συγκρατεί από εκδηλώσεις υποτέλειας στα νέο-οθωμανικά οράματα του κ. Νταβούτογλου και να κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Αίγυπτο ώστε να μπορέσουμε ως Έλληνες να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην Ανατολική Μεσόγειο με την αποτυχία της «αραβικής άνοιξης».

* Ειδικός συνεργάτης του Τομεάρχη Εξωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]