Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κεραυνοί" από τον δήμαρχο Θάσου προς το ΤΑΙΠΕΔ

Δεν εντυπωσιάζει πια κανέναν Έλληνα σήμερα ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η απαξίωση των θεσμών, η εν μια νυκτί ακύρωση των πιο σημαντικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, η λεηλασία του μόχθου γενεών, οι επαχθείς όροι ενός ταπεινωτικού μνημονίου που οδηγεί κάθε μέρα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τον περήφανο λαό μας, η παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους νόμους του και αυτού του συντάγματος ακόμη του ίδιου του κράτους.

Ένα νέο λεξικό όρων στο ελληνικό θέατρο του παραλόγου. Ο κυνισμός βαφτίζεται ρεαλισμός, η άγρια αρπαγή της περιουσίας των Δήμων από το κράτος και το ξεπούλημα της αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και μάλιστα «προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» με ειλημμένες αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι της χώρας χαρακτηρίζονται από τους κάθε λογής εγκάθετους συμβούλους, παρασυμβούλους, συνεργάτες, προέδρους και γραμματείς της κρατικής μηχανής στην χειρότερη περίπτωση «ταλιμπάν» και στην πιο ήπια «τοπικοί παράγοντες».
Η ειρηνική έκφραση της αντίθεσης μας στο ξεπούλημα του νησιού μας από τον «εθνικό μας κτηματομεσίτη», το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίστηκε από το ίδιο ως λαϊκισμός.

Ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός του νησιού βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, όπου οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι υπηρεσίες θα καταθέσουν την άποψη τους. Εμείς θα αποφασίσουμε για το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου που θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και όχι εσείς μέσα από τα κλειστοφοβικά σας γραφεία, όχι εσείς που γνωρίζετε την Θάσο μέσα από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή και το Google μόνο.

Αυτό στην δική σας γλώσσα ονομάζετε όψιμο ενδιαφέρον, μεγάλο, φιλόδοξο και εξωπραγματικό σχέδιο, από την πλευρά των τοπικών παραγόντων όπως αποκαλείτε τους Δημάρχους.

Αλήθεια, ποια είναι τα δικά σας ρεαλιστικά σχέδια; τι έχετε αποφασίσει για μας χωρίς εμάς;
Εκτός από τον Πολεοδομικό σχεδιασμό του νησιού μας, ο οποίος σας αφήνει παγερά αδιάφορους, υπάρχει και μια αίτηση ακυρώσεως, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Δήμου Θάσου κατά του Ελληνικού Δημοσίου όπως εκπροσωπείται από τον υπουργό οικονομικών, κατά της υπ’ αριθ. 234\13 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1020 Β\ 25-4-2013) με θέμα τη «μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν.3986\2011 (Α' 152) καθώς και κατά κάθε συναφούς πράξης και παράλειψης.

Αντί να μας χαρακτηρίζετε, με τόση ευκολία, «υπερασπιστές της απραξίας και της υποβάθμισης», εγκαταλείψτε έστω και τώρα την δική σας υπεροψία και απραξία που υποβαθμίζει διαρκώς το θεσμικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και μελετείστε προσεκτικά το περιεχόμενο της προσφυγής μας.

Θα διαπιστώσετε ότι το παζάρι της περιοχής Ραχωνίου είναι παζάρι δημοτικής περιουσίας αφού γι’ αυτή την περιοχή υπάρχουν τίτλοι κυριότητας οι οποίοι νόμιμα μεταγράφηκαν στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θάσου (παράβαση του άρθρου 17 του συντάγματος).
Όσο για την Χρυσή Αμμουδιά, η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων NATURA, ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, η εκεί υποθαλάσσια περιοχή είναι ενταγμένη στο εθνικό κατάλογο των προτεινόμενων Τόπων Κοινοτικής Σημασίας ως Α` προτεραιότητας υποθαλάσσιος οικότοπος και οι αμμοθίνες προστατεύονται με την Οδηγία 92\43\ΕΟΚ «για την διατήρηση των φυσικών οικότοπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας».

Με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία το οικιστικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών.

Πριν προβείτε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και δελτία τύπου γεμάτα κομπασμό και αμετροέπεια οφείλατε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να ενημερωθείτε, χωρίς αυτή την απαξίωση. Η λαϊκίστικη συμπεριφορά των δημάρχων έχει εξήγηση και αυτή είναι η μεγάλη τους αγωνία για την τύχη του τόπου τους. Η δική σας όμως αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.

Ο Δήμαρχος Θάσου
Κώστας Χατζηεμμανουήλ


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]