Ακριτολογίες
Ανεργία και Μνημόνιο
Η ανεργία εμφανίζεται όποτε η ζήτηση του ιδιωτικού τομέα δεν επαρκεί για την παροχή πλήρους απασχόλησης και παραμένει ενεργή όσο επικρατεί αυτό το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να διαχωρίσει τη κερδοφορία από την πρόσληψη των εργαζομένων και να δημιουργήσει μια απείρως ελαστική ζήτηση για εργατικό δυναμικό.
Η εμπειρία με τα προγράμματα του New Deal κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης απέδειξε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκπληρώσει με επιτυχία το ρόλο του εργοδότη της εσχάτης προσφυγής, προσφέροντας αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε κοινωνικά και οικονομικά χρήσιμες δραστηριότητες που δεν ανταγωνίζονται με τον ιδιωτικό τομέα.
Πιο πρόσφατα η Σουηδία, η Γαλλία η Νότιος Κορέα χρησιμοποίησαν το εργαλείο «εργοδότης εσχάτης προσφυγής». Φυσικά όχι με ανεργία στο 27%, νεοφιλελεύθερες πολιτικές μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης εις βάρος της πλήρους, όπως μας επιβλήθηκε εσκεμμένα από την Τρόικα και την διεφθαρμένη πολιτική και κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ.
Αλλά πως να το κάνεις αυτό όταν οι Βόρειες χώρες κλέβουν τα καλύτερα μυαλά της χώρας και δεν επιτρέπουν την χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων;
Μήπως τελικά η ανεργία είναι βολικός και φθηνός τρόπος απόκτησης εργατικών και επιστημονικών χεριών από τις Βόρειες χώρες;
Όπως και ότι τελικά η ανεργία είναι τελικά το κατάλληλο όπλο για την ισοπέδωση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...