Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι θέλουν τη χρεοκοπία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κερδοσκοπώντας πάνω στο «κουφάρι» τους;

Μύθος από ότι φαίνεται αποτελεί ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) «βουλιάζουν» στα χρέη τους.

Μόνο εσκεμμένα θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι καλλιεργείται η εντύπωση πως τα ΕΑΣ χρωστούν πάνω από ένα δισ. ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Το λογιστήριο των Αμυντικών Συστημάτων διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως τα χρέη τους δεν είναι πάνω από 350 εκ. ευρώ.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει τα ΕΑΣ και για λόγους εθνικής ασφάλειας να παραμείνουν έξω από το «κάδρο» των αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά τώρα το χρέος, τα Αμυντικά Συστήματα από το 2003 έως σήμερα έχουν δανειοδοτηθεί από τις Τράπεζες- με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου- περίπου με το ποσό των 900 εκ. ευρώ. Έχουν αποπληρώσει μέχρι τώρα περίπου το ποσό των 190 εκ. ευρώ.

Άρα το συνολικό υπόλοιπο των δανείων ήταν περίπου 710 εκ. ευρώ.

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών τα 710 εκ. ευρώ των δανείων της Ε.Α.Σ. εντάχθηκαν στο PSI. Το παράλογο είναι ότι το συγκεκριμένο χρέος δεν «κουρεύτηκε».

Διαβάστε ΕΔΩ τα αποκαλυπτικά έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών αντί να προωθήσει στην εταιρεία τις θετικές επιπτώσεις του PSI ζητά την καταβολή του συνολικού καθαρού ποσού (των τραπεζικών δανειακών – ομολογιακών συμβάσεων) με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται όχι μόνο στα βιβλία τις εταιρείας η πραγματική οφειλή αλλά και να δημιουργείται έντονη αρνητική εικόνα για την βιωσιμότητα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτά θα έχουν συναντήσεις σήμερα με το υπουργείο Οικονομικών καθώς διαπιστώνουν ότι έντεχνα κάποια ξένα συμφέροντα τα οποία έχουν βρει εκφραστές και στο εσωτερικό της χώρας τα οδηγούν σκόπιμα σε απαξίωση.

Δεν τους καταβάλλεται η χρηματοδότηση των 30 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοραστούν πρώτες ύλες και να μπουν στη γραμμή παραγωγής παραγγελίες από το εξωτερικό ύψους 250 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση των ΕΑΣ θα τα «απογείωνε» και μέσα σε οκτώ μήνες θα μπορούσαν να καταστούν μία κρατική κερδοφόρα επιχείρηση

Έτσι, πέρα από τα στρατηγικά οφέλη που θα υπάρχουν για την Ελλάδα και είναι ανυπολόγιστης αξίας, θα μπορούν να χρηματοδοτούν το Ελληνικό δημόσιο με «ζεστό» χρήμα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ακόμα και τα 15 εκατομμύρια ευρώ που τους ενέκρινε ως χρηματοδότηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας δεν τους έχουν αποδοθεί(!).

Με το δεδομένο αυτό οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ θα πάνε μετά από τις συναντήσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών θα πάνε και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα επιχειρήσουν να μάθουν γιατί δεν έχουν φτάσει τα χρήματα αυτά στην εταιρία τους και ποιοι τα μπλοκάρουν.

Τα συμφέροντα που υπάρχουν είναι πολλά καθώς πολλοί επιθυμούν τη συρρίκνωση των ΕΑΣ, την απαξίωση τους και στη συνέχεια την πώλησή τους. Από τα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν στα ΕΑΣ είναι ότι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προσφερθεί να δουλέψουν υπερωρίες και δωρεάν ώστε να τους ανατεθεί η καταστροφή των ναρκών, αυτές στέλνονταν στο... εξωτερικό.

Τα Αμυντικά Συστήματα είχαν προτείνει να αναλάβουν τη συγκεκριμένη εργασία και ως «αμοιβή» τους θα ήταν να τους παραχωρείται η εκρηκτική ύλη την οποία θα την πουλούσαν και τα έσοδα θα πήγαιναν στα ταμεία των ΕΑΣ. Αλλά προτιμήθηκε να τα στέλνουμε στο εξωτερικό και να πληρώνει το ελληνικό κράτος...

Μόνο να άφηναν τα ΕΑΣ να γίνονταν Κέντρο Καταστροφής Πυρομαχικών στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη τα έσοδα θα ήταν μεγάλα.

Αυτό βέβαια το γνωρίζουν όσοι εποφθαλμιούν να την αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί...


Πηγή: Newpost

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Διαλυουν την Πατριδα μας .
    Τιποτα δεν θα αφησουν διοτι η εντολη ειναι μια ,ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ .
    Τι θα κανουμε ;
    Θα αναλυουμε και θα κατηγορουμε καθε φορα που εκτελουν εν ψυχρο κοινωνικες ομαδες ;
    Παντως αυτο το α@@@δι ο στουρναρας θαχει πολυ κακο ασχημο τελος .
    Η μουρη του πρεπει ναναι ιδια με αυτου του ιστορικου εφιαλτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεσημασμένοι εγκληματίες δίχως τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]