Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Κίνητρα για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας

Κίνητρα με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για τη στρατιωτική θητεία εισάγονται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Δούμα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία, μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγούμενες θέσεις και να αποκτήσουν ένα ακόμη τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης δωρεάν.

Το σχέδιο νόμου απαγορεύει επίσης την απασχόληση σε κρατικά ιδρύματα σε όσους δεν εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Οι νέες διατάξεις αποσκοπούν στην επίλυση ζητημάτων στελέχωσης του στρατού και προσφέρουν ευκαιρίες σπουδών στον τομέα της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και άλλων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, που έχουν εγκριθεί από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Izvestia».

Μέχρι στιγμής η εκπαίδευση των υποψήφιων στελεχών του στρατού πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος ανάπτυξης της εκπαίδευσης για την περίοδο 2011-2015. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας υπερυπολογιστών και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]