Το δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Κωνσταντινούπολη
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α.) διαθέτει μια στέρεη δομή στη Τουρκία με επίκεντρο τη Κωνσταντινούπολη και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της κυβέρνησης του AKP και των κρατών του Κόλπου και ιδιαίτερα του Εμιράτου του Κατάρ.
Ο ρόλος της Μ.Α. στον εμφύλιο της Συρίας είναι εξόχως σημαντικός και η Κωνσταντινούπολη αποτελεί εδώ και δύο έτη το σημείο συντονισμού και συναντήσεων μεταξύ του διεθνούς δικτύου της Μ.Α. και της Τουρκικής ηγεσίας, όπως και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης για τη μεταφορά μαχητών από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς τη Συρία.
Η εμπλοκή της Μ.Α. και η ποδηγέτηση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από τα Εμιράτα του Κόλπου θα αποτελέσει πιθανότατα και την αιτία πτώσης της κυβέρνησης Ερντογκάν εν ευθέτω χρόνω λόγω της οξείας αντίδρασης μεγάλου τμήματος της Τουρκικής κοινωνίας με ευρύτερες συνέπειες σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κύριες Τουρκικές οργανώσεις που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα
- Müstakil Sanayici ve Iş adamları Derneği (M Ü S I Ȧ D)
Είναι η ένωση επιχειρηματιών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό κόμμα και ιδρύθηκε το 1990. Απολαμβάνει της πλήρης στήριξης του Ερντογκάν. Ένα από τα κύρια στελέχη του κατά το παρελθόν υπήρξε ο Γκαζί Μισιρλί που είναι μέλος του Δ.Σ του Europe Trust, που αποτελεί παρακλάδι της πανευρωπαϊκής οργάνωσης ομπρέλα της Μ.Α. "Federation of Islamic Organizations in Europe" (FIOE). Η τελευταία σχετίζεται άμεσα με τα Έλληνο-Αραβικά μορφωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και του Μοσχάτου.
- Ιnsan Hak ve Hurriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (IHH)
Η οργάνωση αυτή έγινε διεθνώς αναγνωρίσιμη με την αναμιξή της ως διοργανώτρια του "Στολίσκου της Γάζας" τον Μάιο του 2010. Ιδρύθηκε το 1995 και κατά καιρούς λαμβάνει μεγάλα ποσά από τις οργανώσεις της Μ.Α. που εδρεύουν στις ΗΠΑ.
- MAZLUMDER
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 1991 και συνδέεται πλην της Μ.Α. και με το Ισλαμιστικό κίνημα Jamaat-e-Islami του Πακιστάν. Πρόεδρός της είναι ο Αχμέντ Ουνσάλ ο οποίος είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής της ΜΚΟ "Διεθνή Αμνηστία". Επίσης μεταξύ 2002-2007 ήταν βουλευτής του AKP, όπως και αντιπρόσωπος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Επίσης στην οργάνωση αυτή μέλος του Δ.Σ είναι ο Γκαζί Μισιρλί που αναφέρθηκε προηγουμένως.
- Hikmet Bilim Dostluk ve Yardımlasma Derneği (HIKMET)
Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει στην Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE). Προεδρός της είναι ο Παλαιστινιακής καταγωγής, Τούρκος υπήκοος, Τζεμάλ Κερίμ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης τουριστικής εταιρείας και μεταφορικής που έχει αποκλειστικά πελάτες στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος είναι και σημαίνων στέλεχος της M Ü S I Ȧ D.
- Turkiye Gonullu Tesekkulleri Vakfı (TGTV)
Ιδρύθηκε το 1994 και συντονίζει τις δράσεις της με όλες τις προαναφερόμενες οργανώσεις.
- Union of NGOs of the Islamic World (UNIW)
Ιδρύθηκε το 2005 ως οργάνωση-ομπρέλα για το συντονισμό Ισλαμιστικών ΜΚΟ σε περίπου 53 χώρες στο κόσμο. Στην οργάνωση αυτή συμμετέχουν ως μέλη και χορηγοί όλες οι προαναφερόμενες Τουρκικές οργανώσεις.
Επίσης η TGTV, διαθέτει ως μέλη τις τις κάτωθι MKO και οργανώσεις στα Βαλκάνια
Αλβανία: Ardhmeria - Future Culture Association, ALSAR - Alternative of Future Foundation
Κοσσυφοπέδιο: Spike of Kindness, AKEA Association for Culture, Education and Learning
Μαυροβούνιο: Center for Cross Cultural Understanding (Horizonti)
ΠΓΔΜ: Cultural Humanitarian Organization Marhamat (CHOM), Vizioni Educational and Cultural Association, Ensar Cultural Humanitarian Organization
Σερβία: Dituria Cultural and Humanitarian Association
Βοσνία: Bosniak Radio TV, Nahla Centre for Education and Research
- Filistin Dayanısma Dernegi (FIDDER)
Οργανισμός που συνδέεται ευθέως με τη Χαμάς με επικεφαλής τον Ταχσίν Μισιρλί, συγγενή του Γκαζί Μισιρλί της ΜΟΥΣΙΑΝΤ. Επιπλέον είναι μέλος του Δ.Σ της TGTV και πρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας TURKPAL.
Πηγή RIMSE
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...