Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ και την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. «Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε και ότι με την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα «τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής».

«Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής», είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, όχι μόνο για το θέμα που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την γενικότερη πολιτική τους και ζήτησε «να μιλήσει ο λαός», ενώ υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό «δεσμευτικό συμβόλαιο».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας «κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει «τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας» γιατί όπως είπε, «η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας». Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου.

Αναφορά στις 18 Οκτωβρίου του ΄81
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της χώρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1843 όταν ο εξεγερμένος λαός διεκδίκησε Σύνταγμα, στον Δεκέμβρη του ΄44, «όταν ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά» και στον Ιούλη του ΄65, όταν «ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία», αλλά και στις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 1981.
Επικεντρώνοντας στο θέμα που ανέκυψε με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απομόνωσε και διαπόμπευσε τη χώρα διεθνώς, αναφερόμενος σε πολλές δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Μόνος σύμμαχος» η Χρυσή Αυγή
Περιγράφοντας το κλίμα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τον κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί πλέον το σκοτάδι σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο».
Ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε, πρόσθεσε, να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση. Ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ. Να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας. Και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας.

Ετοιμότητα για τη διακυβέρνηση
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.

Και υποσχέσεις για «σεισάχθεια»
Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.
Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]