Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μόνο ως θετικές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, αφού σκιαγραφούνται πλέον οι τελικές τοποθετήσεις στρατιωτικών μονάδων διαφόρων χωρών οι οποίες δηλώνουν ευθαρσώς την επιθυμία τους να μετέχουν σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας.
Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες που δεν επιθυμούν την εμπλοκή τους σε έναν πόλεμο σπεύδουν να το δηλώσουν, αφού η εκκίνηση ενός πολέμου στη Συρία φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την έναρξη ενός κατά πολύ μεγαλύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Οι "ισχυροί παίκτες" τοποθετούνται διπλωματικά μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν τα "πιόνια" τους καταλαμβάνοντας θέσεις μάχης σε έναν πόλεμο που θα οριοθετήσει την επόμενη ημέρα των ισχυρών στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Η Ιορδανία είναι έτοιμη να πολεμήσει με τη Συρία
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ δήλωσε, ότι η Ιορδανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε απειλές για την ασφάλεια, που προέρχονται από το έδαφος της Συρίας. Η ομιλία του βασιλιά έλαβε χώρα στα πλαίσια των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων των ιορδανικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. «Αν ο κόσμος δε βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι πρέπει να παρέμβει, είμαστε ικανοί οποιαδήποτε στιγμή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της χώρας και των συμφερόντων του λαού μας», - δήλωσε ο Αμπντάλα Β΄.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Ιορδανίας, σύμφωνα με το οποίο τα καταδιωκτικά F-16 και οι συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που συμμετέχουν στις ασκήσεις θα παραμείνουν στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο στρατός της Αιγύπτου δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
Ο αιγυπτιακός στρατός δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ούτε εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ, ούτε εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης. Σχετική δήλωση έκανε μια πηγή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου. Το Σάββατο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωση για την διακοπή όλων των σχέσεων με το συριακό καθεστώς και κάλεσε να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία. «Η απόφαση του Μόρσι είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο στρατό», δήλωσε η πηγή.

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! 
Πληροφορίες από ΑΜΠΕ, RT News
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]