Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντέχεις Δημοκρατία;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Χιλιάδες χρόνων πολιτικής ιστορίας της χώρας μας έχουν αναδείξει διάφορα πολιτεύματα, όπως τυρρανία, ολιγαρχία, δημοκρατία, βασιλεία … και όλοι έχουμε την εμπειρία τους είτε σε επίπεδο διαβάσματος είτε σε επίπεδο δια ζώσης γνώσεως.

Τα τελευταία εκατό χρόνια βιώσαμε σχεδόν τα πάντα, όπως βιώσαμε και τα αποτελέσματα της εκάστοτε πολιτικής. Μεγάλη Ελλάδα, μικρότερη Ελλάδα, σκλαβωμένη Ελλάδα, ελεύθερη Ελλάδα, όμως στην καρδιά μας πάντα Ελλάδα. Στο όνομά της έχουν γίνει όλα, έχει χυθεί ηρωικό αίμα, έχουν γραφεί χρυσές σελίδες ιστορίας και πάντα πρωταγωνιστής ήταν ο Έλληνας, όμως ο γνήσιος Έλληνας που αγαπάει και πονάει τον τόπο, που έχει γαλουχηθεί με αρχές και δεν διστάζει να αναδείξει τις αρετές του. Ο απλός καθημερινός άνθρωπος που δεν μάχεται για τους πολιτικούς αλλά για την ιδέα.

Σαράντα σχεδόν χρόνια ζούμε την νεότερη δημοκρατία, την πιο «εξελιγμένη» εκδοχή της, η οποία όπως εφαρμόστηκε από τους πολιτικούς, κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Όλοι να έχουν παράπονα. Στην κοινωνική πολιτική, στην εθνική πολιτική, στην οικονομική πολιτική, στην στρατηγική πολιτική. Συγκυρίες δημιούργησαν πολιτικούς σχηματισμούς, ανέδειξαν άλλους και άλλους καταβαράθρωσαν. Η πραγματική ουσία είναι, ότι υπάρχει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, το οποίο μετακινείται αναζητώντας μόνιμη πολιτική εγκατάσταση και μέχρι να του παρουσιαστεί, θα βιώνουμε ετερόκλητες καταστάσεις.

Σε ρεαλιστική βάση ας παρατηρήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια είχε ένα ποσοστό τέτοιο, που πάλευε κυριολεκτικά να μπεί οριακά στην Βουλή, σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Παρουσίασε κάποιον πολιτικό λόγο διαφορετικό από το παρελθόν ή έκανε κάτι πρωτοποριακό; Όχι, απλώς συγκέντρωσε το ποσοστό των μετακινούμενων οπαδών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν και έφυγαν. Όπως ήρθαν όμως, αύριο μπορεί να φύγουν και πάλι. Η Χρυσή Αυγή επίσης, παρουσιάζει ένα ποσοστό ψηφοφόρων, το οποίο έχει μετακινηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ, το οποίο τύποις υπάρχει και χάριν των ευρωβουλευτών που ακόμη διαθέτει. Αν παρουσιαστεί μία σοβαρή πρόταση από ένα ΝΕΟ φορέα, είναι δεδομένο, ότι θα ξαναγυρίσει στο σταθερό ποσοστό της κάτω του ένα τοις εκατό.

Με αυτά όμως τα δεδομένα καλούμαστε να βιώσουμε και να υπερασπιστούμε μία Δημοκρατία, η οποία αγκομαχάει υπό το βάρος των πολιτικών σκανδάλων, της διαπλοκής και της οικονομικής εξαθλίωσης του κόσμου. Δύσκολοι καιροί και πρέπει πάντα να έχουμε δεύτερες σκέψεις για τον κάθε πολιτικό ή πολιτική. Πρέπει όμως να έχουμε την σκέψη μας στην Πατρίδα και να αναρωτηθούμε, αν η Δημοκρατία αντέχει άλλο αυτό το βάρος που της φόρτωσαν. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο, για να βρει και πάλι την αρχική αγνή μορφή της, την άμεση δημοκρατία, όπου ο λαός αποφάσιζε και όχι κάποιοι αντιπρόσωποι. Η Αγορά, η Πνύκα και τόσα ιστορικά μέρη υπάρχουν, αποδεικνύουν και περιμένουν να βιώσουν τον σημερινό Χρυσό Αιώνα.

Πηγή Διάλογοι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δηλαδη να παμε στην Πνυκα δεξιοι και αριστεροι Θεομαχοι , Αθεοι , ανωμαλοι , πονηροι και ανθελληνες , λαθραιοι και βαρβαροι και ετσι θαχουμε Δημο-κρατια ;
    Μαλλον χαβρα Ιουδαιων !Οπως ακριβως και σημερα που δεν πηγαινουμε στην Πνυκα , αλλα ψηφιζουμε ολοι οι ανωτερω "σεβαστοι" πολιτες της δημοκρατιας .
    Και τα αποτελεσματα φωναζουν οτι:
    ΜΟΡΦΩΣΗ + Ταπεινωση θελουμε για να δουμε το ΦΩΣ το Αληθινο και η δημοκρατια θαρθει , οχι σαν στοχος και τελικο σκοπο , αλλα σαν μεσον για την ΑΡΙΣΤΟ-ΚΤΑΤΙΑ .
    Η Αγορα και η Πνυκα απο μονα τους , Θανατωσαν , εξορισαν και κυνηγησαν τους εκλεκτους της φυλης μας και εν τελει διαλυσαν την Ελλαδα με τον εμφυλιο Αθηνας - Σπαρτης .
    Επιστροφη λοιπον στην Ελληνικη Ορθοδοξη Σκεψη και η ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ θαναι για τους ανορθοδοξους ο στοχος ο απατηλος .

    ΄Αμμες δε γ'εσομεθα πολλω καρρονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατία έχουμε όταν τηρείται το μεγάλο συμβόλαιο που λέγεται Σύνταγμα και έχουν σε αυτό συμφωνήσει τουλάχιστον το 80% των πολιτών, κάθε δε μεταβολή των όρων αυτού πρέπει να γίνεται με περισσή περίσκεψη και με χρονικά όρια που θα προετοιμάζουν τους πολίτες να αφομοιώνουν τις αλλαγές.
    Νόμοι που αλλάζουν κάθε τόσο και λιγάκι είναι εικόνες στο παράθυρο τρένου... πόσω μάλλον όταν αποστέλλονται "συνημμένως" από το εξωτερικό υπερκέντρο των βρυξελλών!
    Όταν δεν συμφωνεί μεγάλη μερίδα (πολιτών-εταίρων) με τους νόμους, τότε δεν έχουμε κράτος πολιτών αλλά κρατική εξουσία, κατά περίπτωση πλειονοψηφιών, που μεταπίπτουν αργότερα σε μειονοψηφίες και οι νόμοι πηγαίνουν περίπατο, καλαμπαλίκι... αστεία πράγματα.
    Σε αυτήν την περίπτωση καλλίτερα να υπάρχουν πολιτικές (αντί διοικητικές) περιφέρειες και ομοιότροπες ομάδες πολιτών, με την συναφή συνεργατική ιδεολογία, για να συγκροτούν τις μεγάλες πολιτικές τους κοινότητες, εκεί ΝΑΙ μπορεί να δουλέψει η δημοκρατία.
    Η όσμωση (λόγω συγκρίσεων) θα είναι τεράστια και σε εύλογο χρόνο οι αυτοκαταστροφική διάθεση-επιλογή της ηλιθιότητας θα περιορισθή σε μικρά "χωριά".
    Δημοκρατία (όχι κατ' επίφαση) έχουμε όταν υπάρχει ακηδεμόνευτη ελεύθερη πληροφόρηση, για να διαμορφώσουμε γνώμη και να κρίνουμε. Eάν οι ίδιοι οι διαπλεκόμενοι μαγαλοεπιχειρηματίες- δημοσίως- παραδέχονται ότι τα ΜΜΕ φροντίζουν τα συμφέροντά τους... μάλλον ως χρήσιμους ηλίθιους πρέπει να θεωρούμε εαυτούς και νομιμοποιητικές κορνίζες σε έργα που δεν μας αφορούν... απεναντίας.
    Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, αφού δεν πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει καν ίχνος δημοκρατίας και αυτή θα περιορισθή στις επιλογές μιάς το πολύ κρασοπαρέας... για εκπροσώπηση γνώμης στυλ ασματιδίων γουροβιζιον.
    Η τράτα έχει κλείσει και άρχισε το βιτζιρέλο να σηκώνει το φορτίο, όσοι δεν το βλέπουν πλανώνται πλάνην...
    Εάν κάποια ιχθύδια κατορθώσουν να πηδήξουν έξω, αυτά θα έχουν ένα πηγάδι δίπλα τους και ένα τσαπί... κακά τα ψέματα.
    Γιά τον φίλο Θράκα.
    F L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτησα τον Πλατωνα , και μουπε οτι οι Σοφοι πρεπει να κυβερνουν , η , οι κυβερνητες , πρεπει να γινουν Σοφοι, για να προοδευση η Πατριδα .
      Αυτο τωρα ποσο θα μπορει ναναι Δημοκρατικο ;
      Μηπως οι Φιλοσοφοι μας , μας ειπαν αλλα πραγματα περι δημοκρατιας ;
      Και αν ητο πια ΤΟΣΟ καλη η δημοκρατια του χρυσου αιωνος του ελεηνου κατ΄εμε Περικλεως , γιατι ΕΞΟΝΤΟΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
      Γιατι η δημοκρατια εναντιωθηκε τοσο πολυ στην ενωση των Ελληνων ;
      Η Ιστορια μας ΔΙΔΑΣΚΗ , οτι με Βασιλεα ΠΑΝΤΑ προοδευαμε και σηκωναμε τους βαρβαρους απο τις λασπες .(Πας μη Ελλην βαρβαρος).
      Η δε δημοκρατια , εφερε τους Ρωμαιους και την σκλαβια , μετα τον φοβερο εμφυλιο που ξεκινησε με αυτους που φυλαξαν Θερμοπυλες και την Πατριδα Ελευθερη ( ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ).
      Βασιλεις εξαπλωσαν το Ελληνικο πνευμα και εξημερωθηκαν (τροπο τινα) πολλα βαρβαρα εθνοι ( ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ).
      Με Βασιλεα ελευθερωσαμε την σκλαβωμενη Ιωνια και η δημοκρατια μας εφερε το '22 .
      Με τον ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ Ελληνα Ηγετη Ι. Μεταξα δωσαμε μαθημα ΚΑΛΟ στον προαιωνιο εχθρο μας .
      Η δημοκρατια , μας εφερε τους συμμοριτες . Και ακομη μας κατσαπλιαζουν .

      Αντε γιατι πολυ μας ζαλισατε με τις ουτοπιες σας και με το κακιστον πολιτευμα , που ναι ! Ελληνες το σκεφτηκαν ( Ποιος αλλος , αλλωστε !).

      Προσωπικα αρχισα να ψαχνω τους Σοφους μας , οταν για πρωτη φορα που πηγα στο εκλογικο τμημα να ψηφισω , μπροστα μου ηταν ενας διανοητικως καθυστερημενος ( του χωριου μου και ειχε 5 καθυστερημενα αδελφια + μανα .Τους οποιους τα πασοκια ειχαν κανα δυο και τους αλλους ψηφους τους , τον επαιρναν οι δεξιοι ) και εφυγα διοτι ντραπηκα ! Απο τοτε δεν ξαναεπηγα να τιμησω την δημοκρατια .


      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου φίλε θα σου πω γιατί είναι δίκαιο πολίτευμα η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ δημοκρατία.
      Αυτοί οι διανοητικά καθυστερημένοι που συνάντησες στο εκλογικό τμήμα θα μπορούσε (με την ευρύτερη έννοια... αντιλάμβάνεσαι), να είναι το μέρος του εαυτού σου που πρέπει να γίνει αγρότης μες στις λάσπες, κτηνοτρόφος μες στις μυρωδιές, υδραυλικός μες στα σ@ατά, σουβλατζής μες στην καυτή ατμόσφαιρα όταν έξω έχει 45ο κλπ κλπ κλπ.
      Είναι δηλ. σαν τα βρώμικα πόδια μας όταν περπατάμε και τα μουτζούρικα χέρια μας όταν κάνουμε κάτι χειρωνακτικά χρήσιμο, τα απαρνιόμαστε αυτά; Όχι βέβαια αλλά ο ευγενής μας εγκέφαλος τα προσέχει και τα φροντίζει για να αλληλοεξυπηρετούνται ΚΑΙ αυτά... δεν τα εχθρεύεται τα μέλη του ο άνθρωπος, όσο "χωλά"' και άν είναι.
      Μια σοφή ισορροπία χρειάζεται για να λειτουργήσει το όλον και αυτή θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο από τους προβληματιζόμενους.
      ΥΓ
      Όλα από την πολιτεία του Πλάτωνα είναι αυτά φίλε μου.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]