Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα παραμύθια της «ανάπτυξης»

Εχουν τρελάνει τον κοσμάκη στο παραμύθι της «ανάπτυξης» αυτοί οι απερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν.
Οι αριθμοί όμως λένε το εντελώς αντίθετο.

Παρά τη λεηλασία του «κουρέματος» και της «επαναγοράς» των ελληνικών κρατικών ομολόγων και παρά τα τρία μνημόνια που λεηλάτησαν τις ζωές όλων των Ελλήνων, το δημόσιο χρέος παραμένει... ίδιο κι απαράλλαχτο, παρόλο που όλα αυτά υποτίθεται ότι έγιναν για να μειωθεί το χρέος στο 40% του αρχικού!

Στα τέλη του 2009 το χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στα 299,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τα μνημόνια το ανέβασαν στα 329,5 δια το 2010 και στα 355,2 δισεκατομμύρια το 2011, για να το ρίξουν στα 303,9 δισ. ευρώ το 2012. Με άλλα λόγια 4 δισ. ευρώ... περισσότερα (!!!!) από όσο το παρέλαβαν πριν τεθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης. Κατέκλεψαν δηλαδή τους ομολογιούχους, ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, καταβαράθρωσαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και το χρέος... αυξήθηκε!

Κι όχι μόνο αυτό. Έριξαν στα Τάρταρα το ΑΕΠ της χωράς. Από 231 δισ. ευρώ το 2009 το καταπόντισαν στα 193,7 το 2012, μειώνοντας το κατά 37,3 δισ. Το αποτέλεσμα είναι ότι έτσι παρέλαβαν το χρέος στο 129,7% του ΑΕΠ το 2009 και το ...εκτίναξαν στο 156,9% του ΑΕΠ το 2012!

Η Κομισιόν υπολογίζει επισήμως μάλιστα ότι το 2013 το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί στο ...175% του ΑΕΠ! Σχεδόν ...50 εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από όσο το παρέλαβαν! Όσο για την ανάπτυξη που θα αρχίσει από του χρόνου, αρκεί να πούμε ότι η χώρα θα πρέπει να πληρώσει για τα μνημονιακά δάνεια και ομόλογα 25 δισ. ευρώ και άλλα 16 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, το 2015! Μιλάμε για τρελή ανάπτυξη!

Πηγή: "Πριν"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]