Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπέρτερος νόμος η γερμανική ανάγκη

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», όπου αναφέρεται ότι πνέει τα λοίσθια η αυστηρή και τιμωρητική στάση του Βερολίνου προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια, για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη».
Η πρόθεση τόνωσης της ανάπτυξης χωρών όπως η δική μας δεν είναι αποτέλεσμα δεύτερων σκέψεων και... τύψεων για το δράμα των λαών που στερούνται πλέον και τα βασικά. Το αίτιο της γερμανικής αναδίπλωσης είναι άλλο και ευκόλως εξηγήσιμο. Η ύφεση του Νότου συμπαρασύρει και την «ατμομηχανή» της Ευρώπης, τη Γερμανία. Η ανάπτυξή της είναι οριακή και η κατάσταση δεν απέχει πολύ από το να καταστεί προβληματική και για τους ίδιους τους Γερμανούς.
Κάτι τέτοιο θεωρείται από την καγκελαρία απευκταίο και -εν όψει των εκλογών του φθινοπώρου- πιθανότατα καταστροφικό για την πολιτική σταδιοδρομία της κυρίας Μέρκελ.
Γι’ αυτό συντάχθηκε και η επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Φίλιπ Ρέσλερ, την οποία αποκαλύπτει το «Spiegel». Εκεί ο μέχρι πρότινος «σκληρός» κ. Σόιμπλε ζητεί την ανάληψη δράσης ώστε οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW.
Το όψιμο ενδιαφέρον των επιτελών της κυρίας Μέρκελ δεν είναι κακό. Κάκιστη είναι η απρονοησία και η αλαζονεία τους όταν αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις όλων των σοβαρών αναλυτών, που τόνιζαν την ανάγκη να σταματήσει η πολιτική της αφαίμαξης των οικονομικά αδύνατων χωρών της Ε.Ε. και η εξαΰλωση των εισοδημάτων των πολιτών τους.
Δυστυχώς, έπρεπε να φτάσει η ανάγκη -η κατά τους αρχαίους Ελληνες συνθήκη, που πείθει ακόμα και τους θεούς- να τους χτυπήσει την πόρτα για να ξυπνήσουν. Μακάρι να το κάνουν για να γλιτώσουμε όλοι τα χειρότερα.

Σόιμπλε: H Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμη υψηλή ανεργία
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει τόσο υψηλούς δείκτες ανεργίας για πολύ ακόμη» σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ειδικά των νέων, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πορτογάλο ομόλογό του Βιτόρ Γκασπάρ Σόιμπλε και Γκασπάρ συμφώνησαν ότι η αντιμετώπιση των ποικίλων περιορισμών στην οικονομία και η προώθηση της ανάπτυξης συνιστούν προτεραιότητες για την Ευρώπη.
Όπως επισήμανε ο κ. Σόιμπλε η τόνωση της ανάπτυξης είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει τόσο υψηλούς δείκτες ανεργίας για πολύ ακόμη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Η δημιουργία θέσεων εργασίας και η απασχόληση των νέων γενικότερες είναι οι βασικές προτεραιότητες για την Ευρώπη στο σύνολό της» τόνισαν οι δυο υπουργοί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ναι μας λυπήθηκε το Ουννογκόλεμ.....
    Απλά δεν πάνε καλά οι πωλήσεις γερμανικών προιόντων και αρχίζει να δημιουργείται πρόβλημα....
    Με τα κόλπα στη Κύπρο μας και τις δηλώσεις περί κουρέματος καταθέσεων στις Τράπεζες, ...οι Γερμανικές Τράπεζες και οι Βόρειες, κατάφεραν να προσελκύσουν πολλές καταθέσεις, από τους αφελείς και βλάκες και να ....σκεπάσουν τις τρύπες των τραπεζών τους....
    Δεν φταίνε οι Ούννοι που προσβλέπουν στο Δ΄Ράιχ, αλλά όλοι οι άχρηστοι και ψοφοδεείς...ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, που πέφτουν στα τέσσερα μόλις μιλήσουν οι Ούννοι....
    Πλήρως ανίκανοι και εγκληματικοί.....και οι λαοί τους τους ανέχονται....κυρίως οι του Νότου που αντί να συμπράξουν σε ένα ενιαίο δυναμικό μέτωπο, κάθονται και γλύφουν τους βρωμερούς και μισέλληνες Ούννους.
    Άλλους ηγέτες χρειάζεται η Ευρώπη και όχι αυτά τα αισχρά υποκείμενα που είναι εντελώς απαράδεκτα...
    Αρκεί πλέον να ξυπνήσουν οι Λαοί της Ευρώπης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναπηροι , ανωμαλοι και προβληματικοι(κομπλεξικοι) οι Ουνοι και θελουν να πιστεψουμε οτι δεν ηξεραν τι εκαναν και καταστρεψαν τοσα Εθνοι -κρατη .
    Αν ειναι δυνατον !
    Εγω πιστευω οτι ο Πουτιν εβαλε ορους και οι σιωνιστες προς το παρον τους δεχθηκαν για να κερδισουν χρονο και να προχωρησουν στα σχεδια της ΝΤΠ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]