Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική πυραυλάκατος έκοβε βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα για 7 ώρες

Οι Τούρκοι δεν λένε να αφήσουν τα «κακά χούγια» τους και χθες επέτρεψαν στο πολεμικό πλοίο "Ατάκ" να προσεγγίσει την Κύθνο.
Με τον πιο προκλητικό τρόπο, οι θερμοκέφαλοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποτίθεται ότι... κάνουν τα «δοκιμαστικά» της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος).
Οι «ψευτοτσαμπουκάδες» των Τούρκων συμπίπτουν με την περίοδο όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και η ελαχιστοποίηση των δαπανών για τον εξοπλισμό μας.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας λύσουν το… ακτοπλοϊκό πρόβλημα και της σύνδεση με τα λιμάνια του Αιγαίου. Γι’ αυτό και έβαλαν στη γραμμή μια πυραυλάκατο, την «Ατάκ» η οποία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και για πάνω από 7 ώρες έκοβε βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα περιπλέοντας σε 8 ελληνικά νησιά.
Να είναι άραγε νέα τακτική των Τούρκων; Να μπουκάρουν δηλαδή στο Αιγαίο και να προκαλούν με την αβλαβή διέλευσή τους μέσα στα ελληνικά ύδατα; Ας μας το πουν να κάνουν και κανένα δρομολόγιο μεταφέροντας και κόσμο.
Οσο για τις διεθνείς συμβάσεις, γραμμένες τις έχουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος πιέσεων προς την Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:
«Η τουρκική ΤΠΚ “ATAK”, προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».
Οι στρατηγοί και ο Ερντογάν μάλλον θέλουν να τραβήξουν το σχοινί.

Μέσω... twitter απάντησε ο ΑΓΕΕΘΑ στην πρόκληση των Τούρκων

«Οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι πάντα εκεί που απαιτείται για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας», σχολιάζει, μέσω του προσωπικού του Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την πτήση πάνω από το Αγαθονήσι δύο φωτογραφικών Φάντομ στις 23 Μαΐου και την παραβίαση χθες των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή των Κυκλάδων.
Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Στόλου «που επιτηρούν και διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο», σχολιάζοντας την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής τους στην παρακολούθηση της τουρκικής άσκησης που διεξήχθη στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο σε διεθνή ύδατα και του πλου τής τουρκικής πυραυλακάτου στις Κυκλάδες.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συγχαίρει την «εκπληκτική ομάδα επιδείξεως του F16 Demo Team υπό τον σμηναγό Γ. Ανδρουλάκη», της Πολεμικής Αεροπορίας για την «εντυπωσιακή παρουσία της» στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 72η επέτειο της μάχης της Κρήτης.
Αναφερόμενος στη Μάχη της Κρήτης και στις εκδηλώσεις, ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γράφει: «Θα αισθανόμαστε πάντα ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τους γενναίους συμμάχους στρατιώτες που πολέμησαν στη Κρήτη και κάποιοι έμειναν για πάντα εκεί. Το πιο συγκινητικό μέρος των εορτασμών στη Κρήτη είναι οι Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί βετεράνοι που ξαναγυρίζουν στα μέρη που πολέμησαν».
Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τη συγκίνησή του με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (89 αξιωματικοί και 611 οπλίτες) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Καβούρι Βουλιαγμένης. «Τιμή και δόξα στους αθάνατους ΛΟΚατζήδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι και προφανώς, η παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας, είναι ένα καθημερινό γεγονός για τον κ. Κωσταράκο, ο οποίος το σχολιάζει με άλλα θέματα της καθημερινής διάταξης και με την βαρύτητα του... twitter!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]