Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Στρος-Καν σε ΔΝΤ και Ε.Ε. για την κρίση στην Ελλάδα

Έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον τρόπο του χειρίστηκε την περίπτωση της Ελλάδας και δριμεία επίθεση στη Γερμανία και την οικονομική πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος- Καν.

Μιλώντας στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Καταπολέμηση της Κρίσης, στο Καζακστάν, ο κ. Στρος Καν ανέφερε πως, όταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη διαδικασία διάσωσής της, κάτι που όπως είπε, «ήταν ένα τεράστιο λάθος».

«Οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε» δήλωσε ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ από το βήμα του συνεδρίου.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες και στον εαυτό του όσον αφορά στην πολιτική του που ακολουθούσε πριν την κρίση στην ευρωζώνη.

Όπως είπε ο Στρος Καν, η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά γι αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «απείλησαν την Κύπρο για να πει το ναι».
Μάλιστα, ο Ντομινίκ Στρος- Καν εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία κατηγόρησε και για τη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις πριν οδηγηθεί στο γκρεμό. Ούτε και αυτή τη φορά βλέπω να αντιμετωπίζονται τα πραγματικά της προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τώρα τα λες δημόσια......
    Έστω, κάλλιο αργά παρά ποτέ.....
    Βέβαια έχει αναφέρει πως "δούλεψε" και ο αρχιπροδόταρος και μισέλληνας ο ΓΑΠ, αλλά το θέμα δεν ανεδείχθη όπως έπρεπε...
    Στη συνέχεια πήραν την σκυτάλη οι άλλοι εθνοπροδότες και συνεχίζουν....
    Πόσο ακόμη θα τους ανεχόμστε και θα τους κοιτάμε ???
    Ξυπνήστε και ξεσηκωθείτε Συνέλληνες, στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εμεινε χρονος αδελφε !
    Το μονο που μας μενει να κανουμε (που δεν θα το κανουμε) ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ να μην κανει φορολογικες δηλωσεις .
    Ναι θα πεινασουμε , αλλα θα πεινασουμε διοτι ΕΜΕΙΣ το διαλεξαμε για να πεταξουμε σε ενα ξεροπηγαδο και τους 300 +παρατρεχαμενους ,και να το τσιμενταρουμε .
    Ειμαστε μυθικα πλουσιοι και με μια ομαδα Ελληνων η πεινα δεν θα διαρκεση πολυ και επιτελους δεν θα πεθανη κανενας απο λιμοκτονια .
    Αν τους αφησουμε να παριστανουν τους ηγετες και θα λιμοκτονισουμε και θα σφακτουμε και θα βιαστουμε .Και να δεν μετανοϊσουμε θα χαθουμε .

    Οσο για δαυτους που βγαινουν απο τα σκοτεινα τους δωματια και κανουν δηλωσεις υπερ μας , μην πιστευετε ουτε ενα Ι .
    Ειναι κατευθυνομενοι και απλα απροσανατολιζουν τα σφακτα λιγο πριν την εισοδο στα σφαγεια , ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]