Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια αλυτρωτική τουρκοσυνέλευση με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες

Αλλαγή σκυτάλης στον διαβόητο αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» με παρόντες όχι μόνο Τούρκους επισήμους, αλλά και «Έλληνες» πολιτικούς!
Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (19/5/2013) στην Κωνσταντινούπολη, η 53η Γενική Συνέλευση του BTTDD (δηλαδή του «Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği» – ή επί το ελληνικότερον «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Πρόκειται βέβαια για το πολύ γνωστό αλυτρωτικό σωματείο με πολλά παραρτήματα σε όλη την Τουρκία, αλλά και με πανθομολογούμενη (και οικονομικά και με κάθε άλλο μέσο) στήριξη από το τουρκικό κράτος. Η Συνέλευση ήταν – θα λέγαμε – εκλογοαπολογιστική και οδήγησε σε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του τουρκοσυλλόγου, καθώς πρόεδρος του νέου ΔΣ – στη θέση του αποχωρήσαντος δικηγόρου Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ (στην 1η φωτογραφία, τον βλέπετε στο βήμα της συνέλευσης) – ανέλαβε ο Τανέρ Μουσταφάογλου (2η φωτογραφία). Ή όπως αναφέρει γλαφυρά το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», ο Μουσταφάογλου «παρέλαβε το καθήκον της συνέχισης του δίκαιου αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (σ.σ. γουάου)!

Από τη συνάντηση πάντως αυτή διαθέτουμε και άλλες πληροφορίες, όπως π.χ. την παρουσία σε αυτήν του καταγόμενου από τα μέρη μας δημάρχου του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ (τρίτος από αριστερά στην 3η φωτογραφία), όπως βέβαια και του (επίσης…συντοπίτη μας) υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στην ίδια φωτογραφία τον βλέπετε καθιστό στην πολυθρόνα, ενώ στην 4η να απευθύνει χαιρετισμό με φόντο όλο αυτό το ωραίο σκηνικό με γιγάντιες φωτογραφίες του Κεμάλ, τούρκικες σημαίες, αλυτρωτικά σύμβολα, κλπ).

Η πιο ωραία φωτογραφία όμως απ’ όλες είναι ασφαλώς η 5η, καθώς σε αυτήν μπορείτε να δείτε καθιστούς ανάμεσα στους συνέδρους και δύο «ημετέρους» πολιτικούς, τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ (με το πράσινο μπλουζάκι), και ακριβώς δίπλα του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ. Αν και μεταξύ μας βέβαια, μάλλον κακώς το κάνουμε θέμα, έτσι; Ε, πού θέλατε να πηγαίνανε δηλαδή, βρε, τα παιδιά, ανήμερα της 19ης Μαΐου; Μήπως σε τίποτε εκδηλώσεις μνήμης για την…ποντιακή γενοκτονία; Αλίμονο…


Πηγή Προξενείο Στοπ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]