Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρκεί να μην ξεχάσουμε…

Οι συγκυρίες πάντα υπάρχουν και όταν τις εκμεταλλεύεσαι προχωράς

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Ελλάδα και Κύπρος έχουν περάσει για τα καλά στο προσκήνιο με την σύγκρουση συμφερόντων που λαμβάνει χώρα να έχει δώσει περιθώρια ανάσας για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Προσοχή! Οι πάντες εποφθαλμιούν την χώρα. Ωστόσο στην πολιτική υπάρχουν κινήσεις από σχεδιασμό και από ανάγκη. Τουτέστιν μια χώρα δεν μπορεί να παριστάνει πάντα τον ηγεμόνα, ειδικά όταν δεν είναι η απόλυτη υπερδύναμη.

Έτσι διαβάζουμε για αλλαγή στην συμπεριφορά των Γερμανών σε σχέση με την πολιτική λιτότητας στην Μεσογειακή Ευρώπη, η οποία οφείλεται καθαρά στις πιέσεις Πεκίνου και Μόσχας που επιθυμούν ομαλό κλίμα, προκειμένου να επενδύσουν με την ησυχία τους στην Ελλάδα και κατ’ επέκτασην στην ΕΕ.

Οι Γερμανοί υπόσχονται μάλιστα τώρα, χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας ΚfW για χώρες του Νότου, γεγονός που θα ευνοήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνδυασμό πάντα με συγκεκριμένες ελαφρύνσεις. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, επί παραδείγματι, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν άλλο και ζητούν επίμονα μείωση της παράλογης φορολογίας με την κυβέρνηση να φέρεται να μεταφέρει την συγκεκριμένη πίεση στους δανειστές, αφού και η ίδια βλέπει τα έσοδα τους κράτους να μειώνονται.

Τα συμφέροντα όλων είναι να αρπάξουν! Εντούτοις, όπως επανειλημμένα έχω γράψει στο παρελθόν, μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική θα αξιοποιούσε τις συνθήκες της παρούσας παγκόσμιας παρασκηνιακής κόντρας και θα έδινε χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο να προετοιμαστούν σωστά και με τις κατάλληλες συμμαχίες για την μπόρα που βρίσκεται πολύ κοντά. Μην περιμένει κανείς ριζική αλλαγή, η οποία θα επέλθει μετά κόπων και βασάνων και με άλλα πρόσωπα εκτός αυτού του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Τα συμφέροντα που δεν ευνοούνται από τις παρούσες εξελίξεις στην περιοχή μας και εκφράζονται κυρίως μέσω Η.Π.Α., θα αντιδράσουν τους επόμενους μήνες και περιμένουμε να δούμε απλά που και πως.

Ο Ελληνισμός οφείλει να επαγρυπνά, έχοντας τα μάτια ανοιχτά. Στο στόχαστρο, εκτός από τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, έχουμε μπει κυρίως οι νέοι. Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε άβουλα όντα δίχως επίγνωση της ιστορίας και της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων. Μάλιστα στην Κύπρο οι κυβερνώντες, απαγορεύουν το «Δεν ξεχνώ» που αποτελεί ένα από τα διαχρονικά συνθήματα του Ελληνισμού και εν προκειμένω αφορά την λεηλασία της Κύπρου από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, κάτι που ίσως αποτελεί προεόρτιο για ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν ως απόρροια των επιλογών της Λευκωσίας αναφορικά με το Μνημόνιο.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ οι Έλληνες. Εάν ξεχάσουμε εμείς θα ξεχάσει όλη η οικουμένη και τότε το σκοτάδι θα σκεπάσει τα πάντα.

Πηγή ΠΥΓΜΗ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]