Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιοι αντιδρούν στις "ανθρωποθυσίες" βαφτίζονται "αντικοινωνικοί"...

Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου 

Τελικά ποιά είναι η κοινωνία εναντίον της οποίας στρέφονται όλοι εκείνοι πού εξεγείρονται αμυνόμενοι στην επίθεση πού δέχεται η ζωή τους; Και πάντως δεν είναι οι κάμποι, τα βουνά, τα γάργαρα ποτάμια, οι θάλασσες , τα όμορφα νησιά, και οι περικοκλάδες.

Στην κοινωνία των τάξεων, η έννοια του κοινωνικού συμφέροντος είναι ταυτισμένη με το συμφέρον της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής, της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, της κεφαλαιοκρατίας.

Αυτής λοιπόν της τάξης τα συμφέροντα απειλούνται όταν η εκμεταλλευόμενη και καταπιεζόμενη τάξη αντιδρά και προσπαθεί να αποκρούσει την επίθεση πού δέχεται με αποκορύφωμα τα τελευταία τρία χρόνια, πού ξέσπασε η μεγάλη καπιταλιστική κρίση.

Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ανασύρουν το ένα μετά το άλλο τα όπλα που διαθέτουν για να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η κυριαρχία της τάξης των κεφαλαιοκρατών, των μεγάλων οικονομικών ντόπιων και ξένων τα οποία υπηρετούν.

Δυστυχώς αυτές οι εξαρτημένες από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κυβερνήσεις, πού επίσης δυστυχώς νομιμοποιούνται από τη λαϊκή ετυμηγορία , έχουν συμμάχους τους τις μεγαλο-συνδικαλιστικές οργανώσεις, πού έχουν προ πολλού ξεπουλήσει την εργατική τους συνείδηση στην εξουσία, έναντι διαφόρων οφιτσίων και παίζουν το ρόλο του δούρειου ίππου μέσα στο εργατικό κίνημα, περιοριζόμενοι σε ανώδυνες κινητοποιήσεις και πομπώδεις δηλώσεις στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, ποy είναι ο πυλώνας της προπαγάνδας του καθεστώτος με το αζημίωτο βέβαια…

Απέναντι σε αυτό το οπλοστάσιο καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, πότε με τα ΜΑΤ, πότε με τα δικαστήρια όπου βγάζουν παράνομη κάθε απεργιακή κινητοποίηση και πότε με τις επιστρατεύσεις, οι λαοί ένα δρόμο έχουν.
Την συστράτευση όλων των θιγομένων, την μαζική αντίσταση, την ανυπακοή στα λαιμοτομικά μέσα και την ανατροπή από την εξουσία της τάξης που τους εκμεταλλεύεται, τους καταπιέζει, τους τρομοκρατεί και θέλει να τους μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους και δούλους.

Ο λαός πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια του. Κάθε άλλη επιλογή, κάθε υποχώρηση, κάθε προσδοκία για μεσσίες που θα έρθουν με τις επόμενες εκλογές, είναι αυταπάτη. Και με αποδείξεις διαχρονικές μάλιστα.

Υ.Γ.: Είχατε καμία αμφιβολία ότι το σχέδιο ΑΝΑΝ που απορρίφθηκε από τον Κυπριακό λαό, θα επανερχόταν μετά το γιουρούσι πού έγινε στην Κύπρο; Η μήπως το γιουρούσι έγινε τυχαία; Όπως και εδώ άλλωστε…
Υ.Γ.2: Το καθεστωτικό ΜΕΓΚΑ μεταδίδει αυτή τη στιγμή ότι απόστρατοι συνταξιούχοι λόγω δραματικών περικοπών γίνονται ντελίβερυ σε πιτσαρίες για να τσοντάρουν στην κολοβή σύνταξή τους…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]