Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παράξενη επιλεκτική μνήμη της Μέρκελ για τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία

Γραμματέας προπαγάνδας της Νεολαίας και συνεργάτης της Στάζι η Αγκέλα; Αν είναι δυνατόν!!!

Απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποκρύψει πτυχές από την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος έχει τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη εκφραστεί, τόσο σε βιβλία όσο και σε συνεντεύξεις, σχετικά με την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Απαντούσε και απαντά πάντα ανοιχτά και με βάση τις ειλικρινείς αναμνήσεις της», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε δημοσιεύματα του περιοδικού Focus και της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μέρκελ είχε ενεργότερη συμμετοχή σε οργανώσεις του καθεστώτος από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι πρότινος.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η κυκλοφορία βιβλίου των δημοσιογράφων Γκίντερ Λάχμαν από την Die Welt και Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ από την Bild, στο οποίο περιγράφεται ότι η Καγκελάριος υπήρξε γραμματέας προπαγάνδας της νεολαίας στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Βερολίνου. Η ίδια, μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση, διέψευσε ότι είχε αποκρύψει λεπτομέρειες για το παρελθόν της και ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν την είχε ρωτήσει σχετικώς. Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά το παράδειγμα της συμμετοχής της στην Ομοσπονδία Ενώσεων Ελεύθερου Γερμανικού Εμπορίου και στο Σύνδεσμο Γερμανοσοβιετικής Φιλίας και σημείωσε ότι η οργάνωση της νεολαίας ήταν ουσιαστικά μη πολιτική οργάνωση, η οποία προσέφερε στους νέους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας νέες ευκαιρίες.

Παλαιότερα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήμουν ηρωίδα. Προσαρμόστηκα», επισημαίνοντας ότι βασίζεται μόνο στην μνήμη της και ότι, αν προκύψει κάτι άλλο, θα μπορέσει να ζήσει με αυτό.

Υπερασπιζόμενος την Πρόεδρο του κόμματός του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU την Θουριγγία Μάικ Μόρινγκ δήλωσε ότι οι περιγραφές αφορούν μια τυπική βιογραφία της πρώην ΛΔΓ και υποστήριξε ότι η δράση της κυρίας Μέρκελ δεν υπερέβη τα όρια, τα οποία ο ίδιος τοποθετεί στην συμμετοχή στο τότε κυβερνών κόμμα ή στην συνεργασία με την Stasi.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]