Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα εφιαλτικό σενάριο για την ελληνική οικονομία

 
Κρύβουν την έκθεση Βlackrock

Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου
επικοινωνιολόγου-οικονομολόγου

Πολύ σύντομα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες με 50 δις ευρώ ώστε οι τελευταίες να μην πτωχεύσουν. Αργότερα, ίσως χρειαστούν άλλα 25 δις ευρώ. Οι διοικήσεις των τραπεζών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν το επενδυτικό κοινό να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 10%, ώστε να παραμείνουν – δήθεν - ελληνικές. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν να συνεχίσουν να τις διοικούν οι ίδιοι που τις έφθασαν έως εδώ! Με άλλα λόγια, εμείς βάζουμε το 90% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά το 10% θα ασκεί τη διοίκηση. Φανταστικό! 

Γιατί η έκθεση της BlackRock δεν δίνεται στη δημοσιότητα ώστε να μάθουμε κι εμείς, οι force ιδιοκτήτες, τον τρόπο με τον οποίον οι διοικήσεις των τραπεζών χορηγούσαν τα δάνεια;

H Τράπεζα της Ελλάδος που υποτίθεται ότι ασκεί ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο στις τράπεζες, δεν έχει καμία ευθύνη; Αν πραγματικά ασκούσε σωστά τα καθήκοντά της, θα είχαμε τραπεζικά φαινόμενα τύπου Λαυρεντιάδη;

Αυτό που πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ δεν είναι ο παραλογισμός κάποιων «επενδυτών» που μέσα σε ελάχιστες ημέρες ανέβασε την τιμή της συστημικής Eurobank πάνω από 150% αλλά πότε και κάτω από ποιες συνθήκες επεμβαίνει η επιτροπή της κεφαλαιαγοράς προκειμένου να προστατεύσει το επενδυτικό κοινό. Μήπως η διοίκηση της τράπεζας γνωρίζει κάτι το οποίο οφείλει να γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό; Γιατί εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η αξία των μετοχών θα εξανεμιστεί, αφού το 100% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει από το ΤΧΣ.

Επίσης, πολλές φορές δεν αντιλαμβάνομαι τις δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα και τι επιδιώκει με αυτές. Από πού έβγαλε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014; Άλλο αισιοδοξία και άλλο ψευδαίσθηση. Η Fitch μπορεί να αναβάθμισε τα σκουπίδια μας αλλά για πολύ καιρό θα παραμείνουν μέσα στον σκουπιδοτενεκέ και για έκτη συνεχή χρονιά η οικονομία μας οδεύει προς μεγάλη ύφεση! Η αισιοδοξία είναι δημιουργική δύναμη. Η ψευδαίσθηση καταστροφική και πολύ λυπάμαι γιατί κάποιοι καλλιεργούν μονίμως ψευδαισθήσεις. 

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα οι ίδιοι να ζουν με ψευδαισθήσεις. Αυτό βέβαια είναι το σενάριο εφιάλτης.

Πηγή: Real

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]