Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν "απαντά" στον Ερντογάν και τον Ομπάμα


Την στιγμή που ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ, Μπάρακ Χιουσέγιν Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και θέτει επί τάπητος το μέλλον της Συρίας, η Μόσχα πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τουρκική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδουν την Παρασκευή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ώρες, η Μόσχα προχωρά στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της στα παράλια της Μόσχας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι η ρωσική κυβέρνηση στέλνει δεκάδες πολεμικά πλοία στα παράλια της Συρίας.

Βασιζόμενη και στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «nvtmsnbc» διευκρινίζει ότι η νέα κίνηση της Μόσχας αποτελεί «απάντηση» στους σχεδιασμούς της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για το μέλλον της Συρίας. Την ίδια στιγμή, η τουρκική ιστοσελίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ολοκληρωθεί η πώληση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στην συριακή κυβέρνηση.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου και τονίζει ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις έρχονται να δώσουν νέες διαστάσεις στην μεγάλη ένταση, η οποία επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Ερντογάν ζήτησε άδεια από τον Ομπάμα»

Η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ» φέρνει σήμερα στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας μια πολύ σημαντική πληροφορία, η οποία αφορά τις επαφές του Πρωθυπουργού Ερντογάν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα πλαίσια των συναντήσεων του, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ενδέχεται να έθεσε επί τάπητος μια νέα πρόταση, η οποία αφορά το μέλλον της Συρίας. Σύμφωνα με την «Τζουμχουριγιέτ», η Άγκυρα προτείνει την δημιουργία μιας «ειρηνευτικής δύναμης Μουσουλμανικών χωρών», η οποία θα αναλάβει άμεσα στρατιωτική δράση στα εδάφη της Συρίας. Η Άγκυρα επιδιώκει να αναλάβει την στρατιωτική ηγεσία αυτής της συμμαχίας, στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχουν διάφορα αραβικά κράτη όπως λ.χ. η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κυβερνήσεων επισκέφθηκαν την Τουρκία και είχαν εντατικές διαβουλεύσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]