Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκτήστε έλεγχο του βάρους σας μια για πάντα

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Τελικά η γνωστή ρήση "Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο" επαληθεύεται από επιστημονικά δεδομένα όσο αφορά στη μάχη για την απώλεια βάρους. Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν οι απόψεις των ειδικών της επιστήμης της υγείας, που υποστηρίζουν ότι η απώλεια βάρους είναι ένα σύνθετο ζήτημα, το οποίο κάθε άλλο παρά μόνο με την κατανάλωση φαγητού σχετίζεται.

«Ο λόγος για τη συνεχή αύξηση βάρους δεν είναι η υπερφαγία, ούτε ο καθιστικός τρόπος ζωής μεμονωμένα, αλλά ένας συνδυασμός υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού και έλλειψης επαρκούς άσκησης» υποστηρίζει ο καθηγητής James O. Hill, PhD, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που υποστήριξε η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (International Sweeteners Association), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Παχυσαρκία (ECO 2013), ο ίδιος εισηγήθηκε ότι μικρές και «ανώδυνες» αλλαγές στην καθημερινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα μπορούν να βοηθήσουν τον ενήλικο πληθυσμό να καταπολεμήσει την παχυσαρκία.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μικρές αλλαγές, όπως το να περπατήσει κανείς 2.000 βήματα κάθε μέρα ή να «τρώει έξυπνα», αντικαθιστώντας καθημερινά μία ή δύο διατροφικές επιλογές υψηλής θερμιδικής αξίας με άλλες χαμηλότερου θερμιδικού περιεχομένου.

Ως ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας και διαχείρισης βάρους (είναι συνιδρυτής του Εθνικού Μητρώου Ελέγχου Βάρους (National Registry of Weight Control), ο Καθηγητής Hill πιστεύει ότι, προκειμένου να επιτευχθεί απώλεια βάρους και ισορροπία στην ενεργειακή πρόσληψη, η απάντηση έγκειται και στις δυο πλευρές της εξίσωσης.
«H λύση είναι μια καινοτόμος προσέγγιση με μικρές και βιώσιμες αλλαγές στη δίαιτά μας και στη σωματική μας δραστηριότητα. Όταν οι αλλαγές αυτές γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, επωφελούμαστε χωρίς να νιώθουμε στέρηση» σχολίασε ο ίδιος, κατά την ομιλία του. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Hill, στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους της Αμερικής (National Registry of Weight Control) δείχνουν ότι οι περισσότεροι από όσους διατηρούν μακροπρόθεσμα την απώλεια βάρους υιοθετούν αυτή την προσέγγιση.

15 συμβουλές για τον έλεγχο του βάρους
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Hill, οι μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνει ο καθένας στον τρόπο ζωής του, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, προκειμένου να χάσει βάρος, είναι:
  1. Βρείτε ένα βηματομετρητή. Φορέστε τον για 5-7 μέρες, ώστε να δείτε πόσα βήματα κάνετε συνήθως. Έπειτα, προσπαθήστε να κάνετε 2.000 επιπλέον βήματα κάθε μέρα. Όσο περνάει ο καιρός, μπορείτε να αυξάνετε σταδιακά το στόχο των βημάτων σας.
  2. Ακούστε μουσική ή τις ειδήσεις καθώς περπατάτε.
  3. Φτιάξτε μια ομάδα περιπάτου με τους φίλους ή τους γείτονές σας.
  4. Αν έχετε σκύλο, βγάλτε το σκύλο σας βόλτα κάθε μέρα. Αν δεν έχετε σκύλο, φροντίστε να αποκτήσετε.
  5. Κάντε μια επαγγελματική συνάντηση περπατώντας.
  6. Περπατήστε μέχρι το γραφείο όπου κάθεται ο συνάδελφός σας αντί να του στείλετε email.
  7. Ανεβείτε από τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ.
  8. Επιλέξτε γάλα χωρίς λιπαρά αντί για γάλα με πλήρη ή χαμηλά λιπαρά.
  9. Χρησιμοποιήστε γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων αντί για ζάχαρη.
  10. Όταν τρώτε έξω, μοιραστείτε με κάποιον το ορεκτικό (το πρώτο πιάτο).
  11. Επιλέξτε κρέας στη σχάρα αντί για κρέας πανέ ή τηγανητό.
  12. Αν πίνετε αναψυκτικό με ζάχαρη, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αναψυκτικό light.
  13. Τρώτε πάντοτε πρωινό – έτσι θα πεινάσετε λιγότερο στη διάρκεια της μέρας.
  14. Επιλέξτε μια σαλάτα αντί για τηγανητές πατάτες στα εστιατόρια «γρήγορου φαγητού».
  15. Τρώτε ποπ κορν χωρίς να βάζετε βούτυρο ή αλάτι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]