Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι προαναγγέλουν οι εθνικιστικές εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό δια χειρός Ερντογάν;

Πρωτοφανής ενέργεια του Ερντογάν η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγο. Ανακοίνωσε την “απόλυση” 800 ανδρών από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, εκ των οποίων οι 700 είναι Αλεβίτες! Όπως ο Ασάντ.

Τέτοια κίνηση δεν έχει προηγούμενο παρά μόνο τις παραμονές των μεγάλων γενοκτονιών της Τουρκίας, όπου οι “αλλόθρησκοι”, οι ξένοι, Άρμένιοι, Πόντιοι, Ίωνες έφευγαν από κάθε μάχιμη θέση και εξοντώνονταν στα περιβόητα “τάγματα εργασίας”!

Οπωσδήποτε είναι προπομπός εξελίξεων. Στην απλούστερη περίπτωση, μιλάμε για “εκκαθάριση” του στρατεύματος για προετοιμασία πολέμου. Στόχος; Σίγουρα η Συρία αφού οι διωχθέντες είναι Αλεβίτες.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς θα επιμένουμε στην άποψή μας. Τι σχέση έχει η δημοκρατία με την Τουρκία; Τι σχέση έχει η Δύση με την Τουρκία; Τι σχέση έχουν τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα με την Τουρκία; Τι σχέση έχει η ελευθερία με την Τουρκία; Τι σχέση έχει η ειρήνη με την Τουρκία; Δυστυχώς, καμία απολύτως. Ο Ερντογάν είναι η "φυσική" συνέχεια του κεμαλισμού, είναι ο άνθρωπος που προωθήθηκε για να αλλάξει την "βιτρίνα" της Τουρκίας, είναι ο πολιτικός που αποτελεί το απόλυτο πιόνι των ΗΠΑ στην περιοχή. Ως εκ τούτου, κρίνουμε πως είναι επικίνδυνος για το σύνολο (σχεδον) των περιφερειακών προς την Τουρκία κρατών. Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα γνωρίζει πριν το μάθουν οι υπόλοιποι και θα θελήσει να το εκμεταλλευθεί ως αντιστάθμισμα των λαμπρών υπηρεσιών του προς τις ΗΠΑ. Αυτή η "εσωτερική πληροφόρηση" θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων στα όσα πρόκειται να συμβούν...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]