Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προτείνουν τον Αλέξη για «νέο» Μπαρόζο!

«Το ζητούμενο είναι να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός!». Με αυτή τη φράση σχολίαζαν χθες το βράδυ πηγές της Κουμουνδούρου την είδηση που ήρθε από τις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε (και μάλιστα από μια Γερμανίδα...) ως διάδοχος του Ζ. Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την πρόεδρο της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Γκ. Τσίμερ, η οποία δήλωσε χθες ότι «αν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη»...

Λήξη θητείας
Οι δηλώσεις της Γκ. Τσίμερ έγιναν στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση, με τη συμμετοχή του προέδρου του Ε.Κ. Μ. Σουλτς αλλά και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ευρωβουλής.

Θυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ η (δεύτερη) θητεία του Ζ. Μπαρόζο λήγει τον Οκτώβριο του 2014, με τη φημολογία για το εάν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ή θα «μετακομίσει» στην ηγεσία κάποιου άλλου διεθνούς οργανισμού να οργιάζει ήδη...

Ικανοποίηση
Σημειωτέον, πάντως, ότι οι δηλώσεις της Γερμανίδας ευρωβουλευτού έγιναν δεκτές με ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, παρότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει η απαιτούμενη αριθμητική ισχύς για να αναδειχθεί η υποψηφιότητα Τσίπρα.

Εντούτοις παρατηρούσαν με ικανοποίηση ότι η πρόταση της επικεφαλής της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς αποτελεί δείγμα αναγνώρισης της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]