Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κοινωνία θέλει στην φυλακή τον πρωτομάστορα του Καστελλόριζου


Χωρίς κανένα περιεχόμενο είναι οι συζητήσεις που άρχισαν με αφορμή τη βίαιη σύγκρουση του νυν και του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα χαώδη οικονομικά ελλείμματα του κόμματος και εστιάζονται στο αν απειλείται κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε περίπτωση που οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες διασπάσεις στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλληλοσφαγούν σε βαθμό πολιτικού κανιβαλισμού, από την κυβέρνηση όμως αποκλείεται να φύγουν!
Μέσω των πορισμάτων του οικονομικού ελέγχου ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του εσωκομματικούς αντιπάλους και να κρατάει στο χέρι τον Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη που συνδέθηκαν κατά το παρελθόν με αυτόν ώστε να μην τολμούν να κινηθούν εναντίον του πολιτικά. Με τον τρόπο αυτό ο εν ενεργεία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να παραμείνει κυβερνητικός εταίρος, όχι να φύγει.

Τρελός είναι να φύγει; Θα έπρεπε να διακατέχεται από τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας για να κάνει κάτι τέτοιο - πόσω μάλλον που γνωρίζει ότι αν δεν βελτιωθούν για το ΠΑΣΟΚ τα σημερινά αποκαρδιωτικά δεδομένα, η προσωπική του πολιτική καριέρα ενδέχεται να τελειώσει τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αν ανακοινωθεί μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό για το κόμμα της ελάσσονος συμπολίτευσης του οποίου ηγείται. Εκείνη τη νύχτα άλλωστε, συμβολικά μιλώντας, θα περατωθεί και η καριέρα τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα όσο και του Φώτη Κουβέλη, τον οποίον θα καθαιρέσουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ για να μπορέσουν στη συνέχεια να προσκολληθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν όμως των προβλέψεων περί του τι θα γίνει στις εκλογές, τις οποίες όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι απεύχονται και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τις ωθήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά,πράγμα που το πετυχαίνουν άνετα από τη στιγμή που ο κόσμος δεν είναι στους δρόμους, το πλεονέκτημα γι' αυτούς είναι πως ούτε οι «αντιβενιζελικοί» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν εκλογές. Γνωρίζουν ότι και για αυτούς οι εκλογές σηματοδοτούν όχι μόνο το τέλος της πολιτικής τους καριέρας (με ποιο κόμμα θα επανεκλεγούν;), αλλά ενδεχομένως για κάποιους από αυτούς και την αρχή προσωπικών περιπετειών που δεν αποκλείεται να τους οδηγήσουν μέχρι και στης... φυλακής τα σίδερα!

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται επειδή ο κόσμος το μισεί εξαιτίας του γεγονότος ότι οδήγησε την Ελλάδα σε εξαθλίωση μέσω του Μνημονίου και φυσικά όλοι οι βουλευτές του κόμματος σήμερα έχουν υπερψηφίσει το Μνημόνιο είτε είναι βενιζελικοί είτε είναι παπανδρεϊκοί ή είναι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από αυτούς πεταγόταν στην αρένα για να κατασπαραχθεί, θα προκαλούσε ενθουσιασμό στα πλήθη και σε καμιά περίπτωση συμπόνοια - άρα έχει κάθε συμφέρον να παραμείνει βουλευτής όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορέσει, ελπίζοντας ότι ο χρόνος που θα κυλήσει θα απαλύνει έστω και κατά τι την εχθρότητα του λαού εναντίον και του δικού του προσώπου.

Αυτό ακριβώς άλλωστε εκμεταλλεύεται και ο Β. Βενιζέλος. Η διοχέτευση της έντεχνα στημένης πληροφορίας ότι δήθεν ο Γ. Παπανδρέου έφαγε εκατομμύρια στα ταξίδια του και η ευρύτατη απήχηση που είχε, δεν εδράζεται φυσικά στο ότι ο κόσμος είχε κανέναν καημό για το πώς διαχειρίζεται το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα που παίρνει από το κράτος ως επιχορήγηση για το κόμμα. Η ουσία είναι ότι οι Ελληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα μισούν τον Παπανδρέου επειδή μας έβαλε σε μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας και μας εξαθλίωσε, γι' αυτό και εκατομμύρια λαού θα πανηγύριζαν, αν έβλεπαν τον Γ. Παπανδρέου να μπαίνει στη φυλακή, αδιαφορώντας παντελώς εν γένει για την κατηγορία που θα βασιζόταν η καταδίκη και η φυλάκισή του!

Φυλακή να πήγαινε κι ας ήταν και για... συκοφαντική δυσφήμηση, είναι το λαϊκό αίσθημα. Αυτό ξέρει ο Βενιζέλος και γι' αυτό χειρίζεται έτσι την υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζει άριστα πως οι λαϊκές μάζες θα ένιωθαν το ίδιο αίσθημα ικανοποίησης, αν στη θέση του Γ. Παπανδρέου βρισκόταν ο ίδιος ο Β. Βενιζέλος και απειλείτο αυτός αντί του Γιώργου με σοβαρές ποινικές συνέπειες.

Το ΠΑΣΟΚ είναι από οικονομική σκοπιά ένα χρεοκοπημένο κόμμα που με τη δραματική μείωση του εκλογικού ποσοστού του είναι εντελώς αδύνατον να αποπληρώσει τα χρέη του. Ποιος θα πάει φυλακή, αν αυτό καταστεί αναπότρεπτο, για τα χρέη αυτά; Στις συνθήκες της γερμανικής κατοχικής διοίκησης της χώρας μας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιτραπεί στη Βουλή να απαλλάξει τους εν ενεργεία αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τις ποινικές ευθύνες που έχουν, ιδίως αν δεν στείλουν οι ίδιοι στον εισαγγελέα κάποιους πολιτικά αποδυναμωμένους συντρόφους τους ως ενόχους απάτης για να φυλακιστούν! Ιδωμεν...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Γράφει ο Ν Βράχος 4.5.13
    Δικαιωμένος, αισθάνεται ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που επέβαλε στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης» μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
    Δικαιωμένος αφού όλα όσα διέγνωσε ότι πρέπει να γίνουν τότε, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, ήταν και είναι τα σωστά μέτρα, μόνο που οι Βρούτοι και οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Ευχαριστημένος και περήφανος που βλέπει την πατρίδα μας να ελπίζει, να αγωνίζεται , να πιστεύει και να αισιοδοξεί.
    Βλέπει με τα μάτια της ψυχής του τον Έλληνα να παίρνει θάρρος, κουράγιο για να ξεπεράσει τη κακιά ώρα. Θέλει να τον βοηθήσει όσο μπορεί να ξαναβρεί το χαμόγελό του. Αυτό που του έκοψαν οι υπηρέτες της διαπλοκής. Αυτό που του έκοψαν οι ΒΡΟΥΤΟΙ και τα κατεστημένα.
    Κλείνει τα μάτια και θυμάται:… Μέργκελ .. Σαρκοζί …Αεροπλάνο …Βενιζέλο …Σαμαρά …πολιτικούς δολοφόνους..άνανδρους ΒΡΟΥΤΟΥΣ! ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!!!
    Βουρκώνει και αναρωτιέται γιατί αυτή η μικροψυχία, η υπονόμευση και η λιποταξία για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε;
    Ποιο άγνωστο(;) χέρι και ποια αρρωστημένη πλεονεξία οδήγησε μια ολόκληρη αντιπολίτευση σε ανθελληνική συμπεριφορά και προπαγάνδα;
    Γιατί ο Αντώνης έμεινε αιχμάλωτος του αλύτρωτου εφιαλτικού του δαίμονα;
    Γιατί ο Βαγγέλης, άφησε ελεύθερη την αδίστακτη εξουσιοκαπηλία του να τον οδηγήσει στον κατήφορο της υπονόμευσης , της προσβολής , της προδοσίας;
    Γιατί «κάποιοι» ..ανέβασαν τον Τσίπρα στα ψηλά σκαλοπάτια και ζαλίστηκε και άλλα λέει τη μία ώρα και άλλα λέει την άλλη;
    Ο Γιώργος γυρίζει ! Τον φέρνει πίσω ο προδομένος λαός, ο ακούραστος δημοκρατικός μας λαός. Αυτός που έγραψε μυριάδες σελίδες δόξας, προόδου, πολιτισμού, σεβασμού και αγάπης …
    Του το χρωστάμε άλλωστε αλλά και αυτός μας χρωστάει.
    Μας χρωστάει την αλήθεια με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!!!
    Ο Λαός μας πέρασε και περνάει πολλά. Υποφέρει, βασανίζεται, διώκεται, εκβιάζεται ,παραπληροφορείται, πεινάει και ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!
    Πρέπει λοιπόν να μάθει , πρέπει να φτύσει τους εφιάλτες κατά πρόσωπο. Πρέπει να μάθει γιατί τον πρόδωσαν και ποιοι κάθε βράδυ το παραπληροφορούσαν πρόστυχα, προκλητικά, ανέντιμα και ανθελληνικά.
    Πρέπει επί τέλους να μπεί κάποια τάξη και ευνομία.
    Η ώρα της επιστροφής θα είναι δύσκολη γιατί η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται στο 2010. Η πολιτική και παραπολιτική συμμορία έχει ξοδέψει πολλές φιάλες σπάνιο ελληνικό αίμα. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού.
    Η κυβέρνηση…Καραμανλή που διέλυσε την Ελλάδα, που κατέστρεψε την οικονομία, που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες ΚΥΒΕΡΝΑ αυτή την ώρα την Ελλάδα;.
    Αβραμόπουλος, Στυλιανίδης , Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Αρβανιτόπουλος , Κεφαλογιάννη , Σταϊκούρας , και τόσοι άλλοι υπεύθυνοι της ΜΕΓΑΛΗΣ καταστροφής κάθονται πάλι! στις ίδιες πολυθρόνες και αποφασίζουν ΞΑΝΑ! για μας και τα παιδιά μας.
    Έντρομοι οι μηδενιστές ετοιμάζουν και πάλι λάσπη και …λάσπη !
    Τώρα όμως ο λαός ξέρει και..ξέρουν τι τους περιμένει.
    ΥΓ
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς΄η ο Τσίπρας, ή, ο Βενιζέλος.
    Φανταστείτε ……!!!!
    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε;
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ !
    Αδέλφια ‘’ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ’’
    Ν. Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία και μόνο το λειτουργικό κόστος του Δημοσίου μέσα σε ένα μόλις χρόνο μειώθηκε από 9,3 δις € σε 7,3 δις €!

    Η απόδειξη της μεγάλης επιδρομής στο κράτος ειδικά το 2009! Το μεγάλο πάρτι και ο πραγματικός λόγος του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας.
    Λογικά θα περιμέναμε εξηγήσεις. Κάποια κουβέντα δηλαδή από τους πραγματικά υπεύθυνους. Αλλά σιωπή. Και τι να πουν, τι να δικαιολογήσουν.
    Θα περίμενα και μια κουβέντα για την τεράστια μείωση μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Δεν χρειάζονται όμως γενναίες δηλώσεις.
    Τι μεσολάβησε και μειώθηκαν στο 1/5 οι παράνομες δαπάνες; Από τη μία η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για μείωση των περιττών δαπανών και από την άλλη η εφαρμογή της ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
    Για την ιστορία και μόνο το λειτουργικό κόστος του Δημοσίου μέσα σε ένα μόλις χρόνο μειώθηκε από 9,3 δις € σε 7,3 δις €!
    Και μια ακόμη παρατήρηση: Οι μόνες μη νόμιμες δαπάνες που είναι αυξημένες το 2010 σε σχέση με το 2009 είναι αυτές των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
    Είναι το κύκνειο άσμα των παλαιών Δήμων και των παλαιών Νομαρχιών. Είναι το μεσοδιάστημα από τις εκλογές του 2010 μέχρι την οριστική παράδοση στους νέους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγάλη επιδρομή στο κράτος #2009
    Του Βασίλη Ραούλη: Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους από τη ΝΔ, οργίζονται και εκπλήσσονται (πόση υποκρισία άραγε μπορεί να υπάρξει), όταν αναφέρεσαι στον εκτροχιασμό της οικονομίας επί Κυβερνήσεως Καραμανλή του νεότερου.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ακόμη και σήμερα προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της πολιτικής λήθης και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα γύρω από το αληθινό τεράστιο οικονομικό έγκλημα του άλλοτε «καταλληλότερου».
    Η έκθεση του ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010 που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν τελειώνει στα χαρακτηριστικά παραδείγματα αλόγιστων δαπανών και εξόδων ορισμένων φορέων του δημοσίου.
    Πέρα από τα πούρα, τα έξοδα κοπής πίττας και τις άλλες περίεργες δαπάνες ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει ο πίνακας που δημοσιεύεται στη σελίδα 7 της έκθεσης...
    Εκεί θα δείτε τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ελέγχου για μη νόμιμες δαπάνες των ετών 2009 και 2010.
    Η διαφορά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ:
    146 εκ. € το 2010 και 657 (!) εκ. € το 2009!
    Προσέξτε τον πίνακα, όπως δημοσιεύεται -> εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι όμως εθελοτυφλούσαμε, ενώ ο προϋπολογισμός επί 45 χρονιά ήταν ελλειμματικός, και το έλλειμμα έφτασε το 2009 στο15,6% ;

    Το τραγικό στην περίπτωση της χώρας είναι η αποκάλυψη της αποβλάκωσης του Ελληνικού λαού από τους ‘’ειδικούς’’ ιδιοτελείς πατριδοκάπηλους.
    Παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους και τους οργισμένους με το μνημόνιο και τη χρεωκοπία που οδήγησε σ αυτό, προσποιούμενοι άγνοια και..ταραχή !.
    Δύο εκατομμύρια (2.000.000) πτυχιούχοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έγκαιρα ότι επί 45 χρόνια ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός, το ισοζύγιο εισαγωγών -εξαγωγών καταστροφικό, δεν κατάλαβαν ότι όλοι οι συγγενείς τους και οι γείτονες παρίσταναν ότι δούλευαν στο δημόσιο, δεν έμαθαν ότι στην πολυκατοικία τους ζούσαν μόνο πρόωρα συνταξιούχοι.
    Δεν άκουσαν ότι ο ταχυδρόμος και οι καταμετρητές της ΔΕΗ παίρναμε 2 και 3 φορές όσα οι υπεύθυνοι λειτουργίας βιομηχανιών.
    Δεν ξεχνώ ότι στη χώρα κάποιοι δούλευαν 3 και άλλοι 60 ώρες την εβδομάδα, ότι στη σύνταξη έβγαινες μεταξύ 38 και 70 και ότι όσο περισσότερο δουλευες τόσο λιγότερα έπαιρνες.
    Ευχαριστούμε το ΓΑΠ. Που τόλμησε και άνοιξε το καπάκι αυτού του βόθρου και βρώμισε ο κόσμος μήπως και ξεβρωμίσουμε. Επί τέλους καιρός ήταν !
    Κι όμως το 1975!!! αμέσως μετά τη χούντα , προσφύγαμε στο ΔΝΤ ! Κι όμως πολλοί το ξέρουν και κάνουν πως δεν θυμούνται.
    Τον Σεπτέμβριο του 1975 προσφύγαμε στο ΔΝΤ. ( Δεν πιστεύω να ζητήσει κανείς αποδείξεις; Υπάρχουν!).
    Ποιοι λοιπόν φωνάζουν πως δεν ήξεραν; Ποιοι φωνάζουν σήμερα και παραπονιούνται δήθεν ότι..πεθαίνουν της πείνας; Τα αιώνια ΤΡΩΚΤΙΚΑ! Αυτοί που έχουν τα λεφτά στις τράπεζες του εξωτερικού, του εσωτερικού, και είναι βολεμένοι.
    Ο φτωχός ο αδύναμος, ο μισθοσυντήρητος πράγματι δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την αντοχή ούτε και την διάθεση κι όμως δείχνει ανθρώπινη και Ελληνική συμπεριφορά.. Καταλαβαίνει ότι η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο και κανείς δεν αποφάσιζε να μπει μπροστά και να πάρει το βάρος να εφαρμόσει όλα, όσα συζητούσαμε χρόνια για κρατικοδίαιτους ‘’επαναστάτες»’,’ μοναδικούς προμηθευτές και ..υπερεργαζόμενους συνδικαλισταράδες. Όλοι φωνάζαμε και ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος να σώσει την Ελλάδα από τον γκρεμό.
    Σήμερα οι Έλληνες βλέπουν την πραγματικότητα και ΔΕΝ! αντιδρούν και ΔΕΝ παρασύρονται από τους ευκαιριακούς ..εθνοσωτήρες του Άλεξις του Σούπερ Πάν και του Νίκου και του ηλιοκαμένου.
    Προς τι λοιπόν όλες οι..φιέστες της πατριδοκαπηλίας;
    Ποιοι λοιπόν φωνάζουν; Οι μισθωμένοι χαφιέδες, οι μπράβοι και η ‘’ολυμπιακών διαστάσεων’’ διαφθορά των φλατζο-εγκεφαλο-καμένων; Ποιοι διαμαρτύρονται, αυτοί που συλλαμβάνονται να χρωστούν χιλιάδες Ευρώ , ή οι κρατικοδίαιτοι «κομμουνιστές» του Σύριζα με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;
    Εξ άλλου, ποιοι τους εξαπάτησαν και έφεραν τον Αντωνάκη τον ψυχοβγάλτη; Ποιοι τους εξαπάτησαν και συνετέλεσαν στην μεγιστοποίηση του κινδύνου και τον υπερδανεισμό της Ελλάδας; Ποιοι έδιωξαν τον άνθρωπο που τόλμησε να σώσει την Ελλάδα από την Χρεοκοπία;
    Μαύρη ημέρα , λοιπόν για τους αρχαιοκάπηλους κομμουνιστές και μαύρη νύχτα για τους μαυροκάπηλους εμπόρους του ‘’άσπρου θανάτου’’ !
    Λίγη ντροπή δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει σεβασμός ψευτοπατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]