Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταυρο-αναστάσιμη η ιστορική πορεία της Ελλάδας

H Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια ζει στην ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, περιμένοντας την πολυπόθητη Ανάσταση.

Η Ελλάδα είναι η χώρα του γέννησε την φιλοσοφία, την δημοκρατία, το θέατρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Ωστόσο, όπως έλεγε και ο Ηρόδοτος, στην Ελλάδα «η πενία αείκοτε σύντροφος ην». Τα τελευταία χρόνια η φαινομενική οικονομική ευρωστία - άκρατη δανειοδότηση-, οι Ολυμπιακοί αγώνες, ακόμα και η κατάκτηση του Euro στο ποδόσφαιρο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι όλα τα δύσκολα πλέον ανήκαν στο παρελθόν. Κάθε όμως επιτυχία, μαζί με την χαρά και την ικανοποίηση, το θαυμασμό και την λάμψη, φέρνει τη ζήλεια και το φθόνο. Και ως αποτέλεσμα την προδοσία.

Η Eλλάδα και οι Έλληνες εδώ και τρία χρόνια βιώνουν την προδοσία αυτή. Μεθυσμένοι από την λάμψη των διαφόρων επιτυχιών, έχτισαν έναν δικό τους πλασματικό κόσμο και ζούσαν μέσα σε αυτόν. Δημιούργησαν πελατειακές σχέσεις με τους πολιτικούς, οι οποίοι με την σειρά τους απέκρυψαν από τους πολίτες τους κινδύνους που ελλόχευαν και δεν τους ενημέρωσαν για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Έτσι, ξαφνικά οι Έλληνες βρέθηκαν δεσμευμένοι με το απεχθές Μνημόνιο. Αποδείχτηκε πως η οικονομική ευρωστία της εποχής της άνθησης του Ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν μια «φούσκα», που οδήγησε στον βρόγχο του ΔΝΤ και της Ε.Κ.Τ. Και το πιο τραγικό οι Έλληνες όντας ανενημέρωτοι συνέχιζαν να ζουν ξοδεύοντας πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι επέτρεπαν οι οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θύμα διαχρονικά υπήρξε ο λαός. Αυτός πάντα υπέφερε τα πάθη. Ο ξένος παράγων υποδύθηκε το ρόλο των γραμματέων και των Φαρισαίων, με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών του επιδιώξεων. Η πλειοψηφία των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας υιοθέτησε πολλές φορές το ρόλο του Ιούδα, με αντάλλαγμα τα «30 αργύρια»…

Οι Έλληνες με σεβασμό και συγκίνηση κλίνουμε γόνυ στα Άγια Πάθη του Χριστού και ευλογούμε τον Κύριο γιατί τώρα καταλαβαίνουμε περισσότερο τα πάθη Του αυτά. «Οι εμπτυσμοί, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, οι ύβρεις, οι γέλωτες και προπάντων ο Σταυρός», έχουν γίνει καθημερινά δικά μας βιώματα. Πλασματικές υποσχέσεις στους πολίτες, χιλιάδες απολύσεις, μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αυτοκτονίες, ελλείψεις στα σχολεία, περικοπές στην υγεία, βαριά φορολογία, συνθέτουν μια κατάσταση Σταύρωσης.

Το άδηλο των εξελίξεων, ο φόβος για τα χειρότερα που μπορεί να αναμένονται, αλλά δεν δημοσιοποιούνται, συγκλονίζει το είναι μας. Και οι εχθροί μας περιγελούν, μας υβρίζουν, μας συκοφαντούν. Μας εμπαίζουν και εμείς δεν αντιδρούμε. Προς το παρόν.

Η Ελλάδα, στα βάθη των αιώνων, υπήρξε πάντα ένας βασανισμένος τόπος, που η ζωή της έμοιαζε περισσότερο με Γολγοθά. Για κάποια χρόνια πιστέψαμε πως οι δύσκολες μέρες έμειναν πίσω για πάντα. Τώρα πλέον βιώνουμε την εγκατάλειψη. Κάποιοι από εμάς κλονίζονται. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διαφυγή, σωτηρία. Νιώθουν μόνοι, αποξενωμένοι από όλους τους υπόλοιπους.

Είναι γεγονός ότι όλοι ζούμε τον δικό μας, προσωπικό Σταυρό και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό το διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, πάσχουμε και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Μαζί μας πάσχει και το «Γλυκύ Έαρ, ο υιός της Παρθένου». Έχουμε εμπιστοσύνη στην προστασία Αυτής που είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός μας διαχρονικά. Είναι αυτή « δι' ἧς ἐγείρονται τρόπαια και δι' ἧς ἐχθροὶ καταπίπτουσι». Και επιπλέον είναι «η στοργὴ η πάντα πόθον νικῶσα». Γι’ αυτό οι Έλληνες ξέρουμε να ζούμε με το θαύμα. Ξέρουμε να πιστεύουμε στο θαύμα. Γιατί είμαστε Ορθόδοξοι παρά τα λάθη μας, τις μικρότητες και τις αδυναμίες μας. Ζούμε την Σταύρωση. Αλλά δεν αμφιβάλλουμε για την Ανάσταση μας και γι αυτό κάνουμε κουράγιο. Και μέσα στο βαθύ σκοτάδι, τον Γολγοθά, μπορούμε να βλέπουμε το φως της Ανάστασης. Και να αντέχουμε...

Θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι. Να μην διχαστούμε. Θέλουμε ξεπερνώντας δυσκολίες και τραγικές καταστάσεις να μην πάψουμε να σεβόμαστε το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Προσμένουμε την ανάσταση του Γένους μας. Και είμαστε βέβαιοι γι αυτό. Αρκεί να κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας και την ελληνική γλώσσα μας. Το θαύμα θα γίνει πάλι, γιατί πάντα μία είναι η αλήθεια: «Χριστός Ανέστη!».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
    Ποιοί νομιμοποίησαν την πολιτική δολοφονία του Γιώργου Παπανδρέου;
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Βλέποντας σήμερα πλέον καθαρά και απρόσκοπτα τη διαμάχη μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας, το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και της ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου.
    Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, που όλοι μαζί ‘’τακίμιασαν’’ σαν μωρές πόρνες, για να τον διώξουν και να αναλάβουν ..εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89’’
    Ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα και οι άλλοι εραστές(υπάλληλοι) της εξουσίας, έδωσαν ρεσιτάλ ανθελληνικής συμπεριφοράς και ΑΝΤΙΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ …λύσσας.
    Η Ελλάδα είναι, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας !
    Κύριε Σαμαρά, κύριε Τσίπρα, κύριε Βενιζέλο,
    πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείρηση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!
    Σας υπενθυμίζω κύριοι, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις , οι ΤΑΧΙ πορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί η λιμανο-πειρατεία, οι απεργίες, γιατρών, δικηγόρων, υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ. και σχεδόν του συνόλου των ΔΥ, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει όλων των …εραστών της πολυθρόνας», επί ΔΥΟ και πλέον ΧΡΟΝΙΑ!!
    Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της ‘’δικιά σας’’( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής υπόδειξης και καθοδήγησης , που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων, ώστε να «φανεί σαν αδυναμία Παπανδρέου, κακό σχέδιο, αποτυχημένη εφαρμογή, ώστε να μπούμε στα μνημόνια που τόσο επεδίωκαν οι Ευρωπαίοι που σας καθοδηγούσαν και σας έδιναν εντολές.
    Σήμερα οι Έλληνες υποφέρουνε, ευτελίζονται, πεινούν και αυτοκτονούν γιατί ΕΣΕΙΣ! τους ‘’πουλήσατε’’ σαν άλλοι πειρατές στα διεθνή κέντρα των εντολοδόχων σας.
    Διαλύσατε την Ελλάδα, σκοτώσατε χιλιάδες ανθρώπους και νεανικά όνειρα, μόνο και μόνο για να καθίσετε σε πολυθρόνες της ΒΡΩΜΙΚΗΣ εξουσίας.
    Η Ελλάδα, η Ιστορία αλλά και η νέα γενιά θα σας ‘’πληρώσουν’’ όπως σας αξίζει.
    Το μονοπάτι του εφιάλτη θα είναι πάντα ο δρόμος της προσωπικής σας απαξίωσης και τιμωρίας.
    Ουαί ΥΜΙΝ …!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…
    Τόσες ημέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ.
    Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου.
    Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.
    Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε. Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.
    Αλλά πώς να το χωνέψουν;
    Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;
    Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
    Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
    Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τελευταία γενιά πολιτικών, εκλεγμένων και "φυτευτών", προτού αναλάβει την εξουσία πέρασε από... ακρόαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Πόσο αθώο είναι αυτό; Πόσο αθώο είναι το γεγονός πως ανάμεσα στους "φυτευτούς" υπήρξαν μέλη της Τριμερούς Επιτροπής; Δεν είναι πλέον μυστικό πως αυτοί οι εξωθεσμικοί οργανισμοί διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην παγκόσμια πολιτική και, μάλιστα, όχι και τόσο παρασκηνιακά όπως κάποτε. Περιττό είναι να διαφωνούμε για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Άσκοπο να διαχωρίζουμε τον Παπανδρέου από τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά από τον Μητσοτάκη, το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή από τους νοσταλγούς του παρελθόντος. Οι κυβερνητικοί έχουν λάβει κατευθύνσεις προτού εκλεγούν. Οι υπόλοιποι κοιτάζουν τα "μικρομάγαζά" τους, αλλιώς δεν δικαιολογείται η μαλθακή στάση τους. Ο κύκλος της πολιτικής έκλεισε. Φαίνεται ξεκάθαρα από τις πράξεις της δεξιο-κεντρωο-αριστερής κυβέρνησης, στα πλαίσια της οποίας σκοτώνονται λεκτικώς οι συνκυβερνώντες, αλλά τα επαχθή μέτρα τα ψηφίζουν. Τότε υπακούουν σε άνωθεν εντολές. Και ποιος έχει το θράσος να πει πως κόπτεται για την πατρίδα όταν ακολουθεί πιστά άνωθεν εντολές; Εντολές που μας έφτασαν έως εδώ και μετά το πασχαλινό διάλειμμα θα μας πάνε πολύ παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]