Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διώκεται γιατρός επειδή κατήγγειλε ελαττωματικά νοσοκομειακά υλικά!


Στον καιρό της τρόικα, τα χρόνια αυτά όπου η λογική παρέδωσε την σκυτάλη στην ιδιαίτερη λογική των τοποθετημένων κομματικών εκπροσώπων, είναι γεγονός πως ενώ καταρρέουν τα πάντα διώκονται εκείνοι που διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα, που τολμούν να διαμαρτυρηθούν για πράξεις που σε μία δημοκρατικά κινούμενη χώρα φυσιολογικά θα τιμωρούνταν με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η περίπτωση του νοσοκομείου της Ξάνθης δεν είναι απλώς χαρακτηριστική της τροϊκανής πολιτικής και των πρακτικών που αυτή επιβάλλει, αλλά αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής προσέγγισης επί της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Στα χέρια μας έφτασε επιστολή καταγγελίας από την ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης, η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, προκειμένου να κατανοηθεί πως οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπιζόμαστε ως σκουπίδια και όχι ως άνθρωποι, αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα. Αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, τότε το συμπέρασμα είναι ότι οποιοσδήποτε, μάλιστα, τολμήσει να καταγγείλει τις συμπεριφορές που παραβιάζουν θεμελιώδεις ανθρωπιστικούς νόμους και κανόνες, στοχοποιείται και διώκεται ως κοινός εγκληματίας…
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης
Αριθμ. Πρωτ.: 05/ 2013
Ξάνθη 19 Μαρτίου 2013
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιους Συλλόγους
Κοιν.: ΜΜΕ Ξάνθης
Θέμα: «Στήριξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην άδικη δίωξη του Γιατρού Δρ. Δημήτρη Αδαμίδη»
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προσπάθεια επιβολής αργίας στο Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Δρ. Δημήτρη Αδαμίδη, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ξάνθης.
Ο κ. Αδαμίδης διώκεται από το Υπουργείο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης με την κατηγορία της άσκησης κριτικής στην προϊσταμένη αρχή...
Κριτική που αφορά στην ενημέρωση προς τη Διοίκηση για την ελαττωματικότητα υλικού του Νοσοκομείου που χρησιμοποιούνταν στα νεογέννητα. Κριτική που εκφράστηκε δημόσια μετά την αιμορραγία νεογνού.
Κριτική που οδηγεί τον παιδίατρο Αδαμίδη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα του πολίτη Αδαμίδη να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα του γιατρού Αδαμίδη να δρα ως δημόσιος λειτουργός υπέρ των ασθενών του.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων μέσω των πειθαρχικών.
Στον αγώνα αυτό κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι μόνος του!
Απέναντι στην ΑΔΙΚΙΑ είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη εναντίον του παιδιάτρου Δημήτρη Αδαμίδη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΞΑΝΘΗΣ
Τα συμπεράσματα, δικά σας…, αν κι εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει υπάρξει κάποια παρανόηση ή λάθος πληροφόρηση και δεν ισχύουν επακριβώς τα όσα καταγγέλλονται από την ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, Κωνσταντίνε. Αφού έχουν στερήσει το κοινωνικό κράτος από τους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες (γιατί για τους υπόλοιπους το εξωτερικό δεν είναι ποτέ μακριά), τώρα διώκουν και όσους δεν συμμορφώνονται με την νέα κατάντια. Και από μεθαύριο θα πληρώνουν (όσοι μπορούν) και το καθαρό νερό για χρυσό, όταν θα το πουλήσουν. Τους αφήσαμε να ρημάξουν μια χώρα μέσα σε τρία χρόνια και ακόμα θα τους κοιτάμε καθώς θα την αποτελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]