Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία θα φιλοξενήσει μουτζαχεντίν από το ΙράκΦιλοξενία σε 210 μουτζαχεντίν από το Ιράκ θα παρέχει η αλβανική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπερίσα και της αναπληρωτού βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις της Εγγύς Ανατολής, Μπάρμπαρα Λιφ.

"Αφού επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλβανίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου για τη μεταφορά ορισμένων ατόμων της ομάδας (Mojahedin-e-Khalq) ΜΕΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ και για ανθρωπιστικούς λόγους θα μεταφερθούν στην Αλβανία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει παράσχει σε κάποιους από τους κατοίκους του καταυλισμού "Ελευθερία" το καθεστώς του πρόσφυγα και συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να βρει μια ασφαλή και εγγυημένη λύση", αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η αλβανική κυβέρνηση.

"Ο πρωθυπουργός Μπερίσα δήλωσε στην αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ ότι όπως είχε υποσχεθεί στην κ. Κλίντον, κατά τη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής της στα Τίρανα, η αλβανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή βοήθειας για ανθρωπιστικούς λόγους, για ένα περιορισμένο αριθμό 210 ατόμων, οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αλβανία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]