Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα αφήσουμε τη Μέρκελ να κερδίσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Στην αρχή εξοργίστηκα όταν άκουσα την απόφαση όχι για «κούρεμα», αλλά γι’αυτό που είναι στην πραγματικότητα, για «δήμευση» καταθέσεων. Όμως, ο θυμός είναι εύκολο συναίσθημα, περνάει γρήγορα.

Ψύχραιμα μετά, και κατά την προσφιλή μου συνήθεια, άρχισα να διαβάζω τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ. Για απώλεια της εμπιστοσύνης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα κτλ.
Και μετά το σκέφτηκα καλύτερα. Και σκέφτηκα ότι το ίδιο έκαναν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Απλά δεν το ονόμασαν «κούρεμα καταθέσεων», το ονόμασαν «μείωση μισθού», «μείωση συντάξεων», «κατάργηση δώρου», «χαράτσι της ΔΕΗ» κτλ. και μάλιστα δεν το επέβαλαν σε αυτούς που είχαν καταθέσεις, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν, και στους ανέργους, και σε όλους.
(Εδώ θα έπρεπε να διαχωρίσω το κατάθεση από κατάθεση, αλλά δεν είναι της παρούσης…)

Ακόμη πιο ψύχραιμα μετά, σκέφτηκα: τι εμποδίζει ένα ζευγάρι καλών, επίσης Ευρωπαίων…, Γερμανών να έρθουν το καλοκαιράκι να μείνουν στο σπίτι μου και να κατάσχουν το αυτοκίνητό μου για να δουν τα αξιοθέατα της Αττικής; Δεδομένου ότι μένω μακριά από στάση του μετρό, το οποίο θα προτιμούσαν διότι είναι φθηνότερο. Αλλά δε βαριέσαι! Θα με αναγκάσουν να τους το φουλάρω!

Και σοβαρά, τώρα, αναρωτήθηκα: πόσες θυσίες ακόμα; Ζήσαμε πάνω από τα όρια και αυτό είναι αλήθεια. Κάναμε, όμως, μία θυσία και μετά άλλη μία και μετά ακόμα μία για να μείνουμε στο ευρώ, με την ελπίδα κάποια στιγμή να δούμε καλύτερες μέρες…
Όμως, σιγά σιγά γίνεται σαφές ότι η Γερμανία, με την οποία συντάσσονται και άλλες χώρες, δεν έχει αποφασίσει απλά να μας τιμωρήσει, αλλά να μας καταστρέψει. Γιατί δεν είδα την αδέκαστη Γερμανία να τιμωρεί το ακόμη μεγαλύτερο ευρωπαϊκό «πλυντήριο» από την Κύπρο, το Λουξεμβούργο.
Το δε ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν κρατούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα. Γιατί και με το «χαράτσι» έβαλαν το χέρι στην τσέπη μας, αλλά, βρε παιδί μου, το ονόμασαν «έκτακτη φορολόγηση» και παραμυθιαστήκαμε ότι είναι «έκτακτη» και κάναμε ένα κουράγιο ακόμα.

Όμως, με την Κύπρο δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Βάζουν απευθείας το χέρι στην τσέπη όχι μόνο των Κυπρίων, αλλά κυρίως των ξένων (ναι, ανάμεσά τους και πολλοί Ρώσοι), στους οποίους βασίζεται η οικονομία της Μεγαλονήσου και οι βασικές δραστηριότητές της, όπως ο τουρισμός.

Και θα την καταστρέψουν, είναι βέβαιο! Όπως θα καταστραφεί σε λίγο και η Ελλάδα αν δεν έρθει αυτή η καημένη η ανάπτυξη, όπως θα καταστραφεί όλος ο Νότος!

Αδέρφια Κύπριοι, μας εκβιάζουν! Και παρότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκβιάσει αυτός που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και έχει ανάγκη από τα δανεικά, μήπως ήρθε η ώρα να τους εκβιάσουμε κι εμείς με κάποιον τρόπο πριν καταστραφούμε εντελώς; 
Μήπως να μαζευτούν οι ηγέτες του Νότου και να αποφασίσουν επιτέλους για τη μοίρα του; Πριν η Μέρκελ ολοκληρώσει (αυτή τη φορά με επιτυχία) τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]