Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aναστασιάδης: Τούρκικα φορτηγά δημιουργούν πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη


Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Δημοσίας Τάξεως έκανε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία στην συμπρωτεύουσα έχουν κάνει ...ντου φορτηγά από Τουρκία και Ιράν , που για να μην πληρώσουν ...διόδια πάνε μέσα από τις επαρχιακές οδούς, όπου παρακωλύουν τους δρόμους και καταστρέφουν το οδόστρωμα. Αυτό μάλιστα το φαινόμενο παρατηρείται σε μεγάλη έκταση δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα.

Η ερώτηση του βουλευτή:


Θέμα: Διέλευση Τούρκικων φορτηγών μέσω της Εγνατίας οδού

Μετά την έναρξη λειτουργίας των διοδίων της Εγνατίας οδού, παρατηρείται στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, και όπου αλλού είναι δυνατόν, φορτηγά αυτοκίνητα άλλων εθνικοτήτων και ιδίως Τούρκικα και Ιρανικά , για να αποφύγουν το κόστος των διοδίων , να επιλέγουν την χρήση των παράπλευρων επαρχιακών οδών. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, οι κάτοικοι των περιοχών αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα στις μετακινήσεις τους, διότι υπάρχει αυξημένη κίνηση από τα ξένα φορτηγά, που εκτός του ότι καταστρέφουν το οδόστρωμα, καθιστούν επικίνδυνη την χρήση του δρόμου λόγω του όγκου τους.

Εκτός των υπολοίπων δεδομένων, η οικονομική συγκυρία της περιόδου δεν μας αφήνει την πολυτέλεια να μένουμε αδιάφοροι για την παραμικρή οικονομική απώλεια, από όπου και αν προέρχεται αυτή. Πόσο μάλλον, όταν μια εισπρακτική πράξη ακυρώνεται και παράλληλα δημιουργεί παράπλευρες ζημίες και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και ζωές συνανθρώπων μας. Η πληρωμή διοδίων από όλα τα οχήματα, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαγγελματικά και ξένων συμφερόντων οχήματα.

Με δεδομένα τα παραπάνω,

Ερωτούνται οι κύριοι Υπουργοί :

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα ;
2) Είναι στις προθέσεις σας να απαγορεύσετε την χρήση του παράδρομου για διέλευση φορτηγών;
3) Είναι στις προθέσεις σας η κατασκευή διοδίων στους κόμβους των παράδρομων για εξασφάλιση εσόδων και αποτροπή χρήσης αυτών;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενδιαφέρεται για τους δρόμους ο κύριος βουλευτής ή για τα έσοδα που χάνει ο κ. Μπόμπολας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]