Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην Άγκυρα

Συζήτησε για τρομοκρατία και λαθρομετανάστευση

Διήμερη επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποίησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα ως επικεφαλής τετραμελούς ελληνικής αποστολής και συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμάρ Γκιουλέρ και με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Αστυνομίας της Τουρκίας Μεχμέτ Κιλιτσάρ.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος τόνισε για την επίσκεψη:

«Είναι δεδομένο ότι για την κοινή μας προσπάθεια έχουμε τόσο τα νομικά εργαλεία, όπως την Συμφωνία Αστυνομικής Συνεργασίας, το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, τις Κοινές Δηλώσεις των Υπουργών, όσο και την εγκαθίδρυση, σε τεχνικό επίπεδο, επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα παράνομης μετανάστευσης, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δυο Αρχηγών της Αστυνομίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:


  • τη βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης τρομοκρατικών ενεργειών, του οργανωμένου εγκλήματος, και ιδιαίτερα της καταπολέμησης της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της εμπορίας ανθρώπων,
  • τη συνεργασία στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση στο σχεδιασμό για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών,
  • την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και πληροφοριών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση των ευκαιριών για αμοιβαία ανταλλαγή και εκπαίδευση προσωπικού, μέσα και από τη διενέργεια κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και
  • την αμοιβαία συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αστυνομικού Ακολούθου της Τουρκίας στην Αθήνα και ανακοίνωσε ότι εντός δυο μηνών θα τοποθετηθεί και από Ελληνικής πλευράς, Αστυνομικός Σύνδεσμός στην Άγκυρα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]