Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπομπή Θεοδωρίδη για τα «Καρντάκ»

Στην αποπομπή του Ν. Θεοδωρίδη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα Ίμια.

«Οι προσωπικές απόψεις του Ν. Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπροσωπούν κατ' ουδένα τρόπο», ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σχόλιό του στο twitter.
Αιτία της αποπομπής Θεοδωρίδη ήταν σχόλιο που είχε αναρτήσει προ ημερών με αφορμή την επέτειο των Ιμίων στο facebook:
«Με αφορμή την επέτειο των "Ιμίων" (κατ' εμε "Καρντάκ", διότι η παραχωρηση Δωδεκανήσων απο Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησιδες, ενώ οι συγκεκριμενες ειναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντα στην Τουρκία παρα στην Καλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης ''εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων'', σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας... Όμως κατι τετοιο καταντάει γελοίο...».
Χθες, η ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Θεοδωρίδη, υπογραμμίζοντας ότι 
«ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα.
«Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! 
Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» 
καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος. 

Ανταπαντώντας ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στο facebook: 
«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ζητώ να μου εκδώσετε έγγραφη βεβαίωση, ότι εγκρίνεται από το κόμμα ΣΑΣ, η ιδιότητα μου ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας υπόσχομαι πριν δημοσιοποιήσω οποιαδήποτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, να την προσκομίζω στους αξιότιμους κυριους Μουρούτη και Σίμο Κεδίκογλου, προς έγκριση».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]