Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουράκης: Να επιβληθεί φόρος μόνο στους χριστιανούς...

Από πολλούς έχει λεχθεί πως τα τελευταία χρόνια από ορισμένους "ιδεολογικούς - πολιτικούς" κύκλους έχει εκδηλωθεί μία επιθετική κλιμάκωση προς την Ορθοδοξία. Οι περισσότεροι Έλληνες, όμως, δεν ενστερνιζόταν αυτήν την άποψη και την αντιμετώπιζαν ως "γραφική" ή ως "υπερβολή θρησκόληπτων χριστιανών".

Αυτή η ειρωνική προσέγγιση φαίνεται πως καταρρίπτεται άρδην, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη, ο οποίος σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά", δεν δίστασε να τοποθετηθεί με όση ειλικρίνεια διαθέτει, και να δηλώσει πως το κράτος οφείλει να απαλλαγεί από την υποχρέωσή του να καταβάλλει μισθούς στους κληρικούς και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι!

Φαίνεται, πως, ο κ. Κουράκης ξεχνά πως η υποχρέωση αυτή -της καταβολής μισθού στους κληρικούς- προέκυψε μετά από συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, με βάση την οποία το ελληνικό κράτος "παρέλαβε" ένα σημαντικό μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας με ανταπόδοση την μισθοδοσία των κληρικών.

Ίσως, όμως, θα έπρεπε να γίνει κατανοητό το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως θα έπρεπε η Εκκλησία της Ελλάδος να προχωρήσει σε αίτημα άμεσης επιστροφής της περιουσίας της και της αυτόματης παύσης πληρωμής των κληρικών από το κράτος. Εκτός εάν ο κ. Κουράκης εννοεί μία μονομερή παύση της υπάρχουσας συμφωνίας, υπέρ των ταμείων του κράτους... Εάν, όμως, ο κ. Κουράκης αντιλαμβάνεται το κράτος ως κλέφτη που μπορεί να υφαρπάζει τα πάντα με την ισχύ που διαθέτει, τότε ίσως ο κ. Κουράκης θα έπρεπε να αναλύσει περαιτέρω το πολιτικό μοντέλο μίας διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, το οποίο πολλάκις έχει στραφεί κατά της Ορθοδοξίας, αλλά -τυχαίο άραγε;- δεν στρέφεται κατά καμίας άλλης θρησκείας, ενώ είναι κοινή διαπίστωση πως για το ΣΥΡΙΖΑ όλες οι θρησκείες και οι πιστοί τους έχουν δικαιώματα, πλην των πιστών ορθόδοξων χριστιανών.

Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κουράκη, που είναι ειλικρινής και που δεν προσπαθεί να κρύψει τις πεποιθήσεις και τα σχέδιά του στην περίπτωση που αναλάβει το κόμμα του την κυβέρνηση της χώρας...





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]