Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δικαιοσύνη "σβήνει" το χαμόγελο του Γιάννου


Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ και «γκουρού» της Οικονοµίας, Γιάννος Παπαντωνίου είναι πλέον… γυµνός. Ελέγχεται για το πόθεν έσχες του… Τώρα θα φανεί εάν είναι αλήθεια η διαβεβαίωσή του στον Αντρέα Παπανδρέου ότι έχει «γερό στοµάχι».

Η καλή ζωή τον γοήτευε πάντα. Ως υπουργός των κυβερνήσεων Σηµίτη κάθε βράδυ έτρωγε σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου ή του Ψυχικού.

Το «Κεντρικόν», η «Μεγάλη Βρετανία», το «Valaoritou Brasserie» τον είχαν τακτικό θαµώνα. Ηταν εύκολο να τον εντοπίσει κανείς αφού προτιµούσε πάντοτε τραπέζι σε κοινή θέα. Οταν του µιλούσε κάποιος φερόταν πάντοτε ευγενικά µε το χαµόγελο της Colgate, που προκαλούσε σε πολλούς θυµηδία. Ηξεραν όλοι πως βρισκόταν στον κλειστό πυρήνα συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη από χρόνια και ότι εκείνος τον εµπιστευόταν.

Την εµπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού φρόντιζε συχνά να τη διαφηµίζει, πολλές φορές σκανδαλίζοντας συναδέλφους του στο υπουργικό συµβούλιο.
Από το 1994 έως το 2004 -επί δέκα χρόνια- βασίλευε στην πολιτική και κοσµική ζωή του τόπου. Ηταν ένας από τους πανίσχυρους υπουργούς.
Ανέλαβε δύο από τα κρισιµότερα και πιο «πλούσια» κυβερνητικά χαρτοφυλάκια: Εθνικής Οικονοµίας και Εθνικής Αµυνας.
Πέρασε µια δεκαετία δόξας. Το πολιτικό του προφίλ έγινε συνώνυµο του «σηµιτισµού».

Πλέον, είναι ο τέταρτος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που ελέγχεται για οικονοµικό σκάνδαλο µετά τους Τ. Μαντέλη, Θ. Τσουκάτο, Α. Τσοχατζόπουλο.
Και τα πράγµατα για τον ίδιο φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου καλά.


Πηγή "Το ΧΩΝΙ"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]