Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμο να απαντήσει το Ισραήλ στα συριακά πυρά


Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα πως θα απαντήσει δυναμικά, εάν αδέσποτα πυρά από τη Συρία συνεχίσουν να πλήττουν το έδαφος των κατεχόμενων από τα εβραϊκά στρατεύματα Υψωμάτων του Γκολάν…

Οι δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Αμυνας Εχούντ Μπαράκ αποτελούν συνέχεια της προειδοποίησης που επέδωσε στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ το Ισραήλ για να περιορίσει τις επιθέσεις κατά των εξεγερμένων κοντά στο Γκολάν, ένα στρατηγικής σημασίας υψίπεδο που κατέλαβαν τα εβραϊκά στρατεύματα στον πόλεμο του 1967.

«Το μήνυμα έχει επιδοθεί σαφώς. Να σας πω μετά βεβαιότητος ότι δεν πρόκειται να πέσει μία οβίδα. Δεν μπορώ. Και εάν πέσει μία οβίδα, εμείς θα απαντήσουμε», υπογράμμισε ο Μπαράκ, μιλώντας στη ραδιοφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Ένας συριακός όλμος έπεσε την Πέμπτη σε ισραηλινό οικισμό εποίκων στο Γκολάν, χωρίς να εκραγεί. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ισραήλ είχε κάνει διάβημα στον ΟΗΕ για την είσοδο τριών συριακών αρμάτων μάχης στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Γκολάν, ενώ έχει δηλώσει πως μία αδέσποτη σφαίρα είχε πλήξει ένα τζιπ περιπόλου του.

Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να παραμείνει αμέτοχο στη συνεχιζόμενη σύρραξη στη Συρία. Την περασμένη Πέμπτη, ο Μπαράκ δήλωσε πάντως πως ευελπιστεί να νικήσουν οι εξεγερμένοι, να πέσει ο Ασαντ, και «να ξεκινήσει μία νέα φάση στη ζωή της Συρίας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]