Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου: "Θα υπερασπιστούμε τις αρχές που υποστηρίζουμε σε Βοσνία - Κοσσυφοπέδιο"


"Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να προασπίζεται τις αξίες και τις αρχές που έχει υποστηρίξει στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα παγκόσμια ζητήματα στον κόσμο επιλύονται βάσει υψηλών οικουμενικών και πολιτισμικών αξιών και όχι συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων που οδηγούν σε αύξηση των διακρατικών ανταγωνισμών και της αμοιβαίας πόλωσης, ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι οικονομικές και πολιτικές διαδικασίες στον κόσμο εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα και είναι «αναγκαίο η Τουρκία να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο σε παγκόσμιο πλάνο», μετέδωσε το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων Fena επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από την εξωτερική πολιτική που βασίζεται στις αξίες και στους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθήσουμε και ρεαλιστική εξωτερική πολιτική. Θα συνδέσουμε και τις δύο πολιτικές», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία έχει πολύ καλές και σταθερές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «δυναμικές σχέσεις μιας παγκόσμιας δύναμης με ένα κράτος η ισχύς και η επιρροή του οποίου σε παγκόσμιο πλάνο συνεχώς αυξάνονται».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ, αν και υπάρχουν διάφορα εμπόδια στην πορεία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]