Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ένας Έλληνας διαπρέπει


"Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική, η ψυχολογική και η πολιτισμική κρίση μαστίζει την πλειοψηφία του κόσμου και ειδικότερα τη χώρα μας. Διαβάζουμε καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι οι νέοι υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους στο εξωτερικό. Ωστόσο υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι όχι μόνον δεν απογοητεύονται, αλλά παραμένουν στην γενέτειρα τους, προσπαθούν, αγωνίζονται, αξιολογούνται και επιβραβεύονται για τις προσπάθειες τους.

Ένας από αυτούς τους νέους, είναι ο φωτογράφος Πέτρος Σοφικίτης, γιος του καταξιωμένου φωτογράφου Δημήτρη Σοφικίτη, που υπήρξε πολύ στενός φίλος και συνοδοιπόρος στις ταινίες του αείμνηστου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ο διάσημος σκηνοθέτης βλέποντας τις εικόνες του Πέτρου που εργάστηκε ως φωτογράφος ορισμένων σκηνών στην ταινία “το λιβάδι που δακρύζει” τον χαρακτήρισε “ιδιαίτερα ταλαντούχο με μοναδική οπτική”.

Ο Πέτρος Σοφικίτης αναγορεύτηκε πρόσφατα από τη διεθνή οργάνωση Society of Wedding and Portrait Photographers, “Φωτογράφος της χρονιάς 2011”. Ένας πολύ σημαντικός τίτλος καθώς ο εν λόγο διαγωνισμός είναι ένας έναν από τους μεγαλύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως μετρώντας χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο. Ο ταλαντούχος νέος απέσπασε φέτος δυο επιπλέον βραβεία στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού ανάμεσα σε 15,000 υποψηφίους από όλο το κόσμο. Υποψήφιος για το φωτογράφο της χρονιάς 2012 βρίσκεται και πάλι ο Πέτρος Σοφικίτης επιβεβαιώνοντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν νέοι που διεκδικούν τα όνειρα και τα οράματα τους προσπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παράγει η κρίση στη χώρα μας"




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]