Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δένδιας: Απολύτως προσωρινή η κατάσταση στη Θράκη


Συνάντηση με φορείς της Θράκης είχε ο υπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι «ζήτημα εθνικής επιβίωσης».

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου να καταργήσει τις αστυνομικές σχολές.

«Οι Αστυνομικές σχολές», τόνισε, «αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας παρακάλεσε για την «ολόθερμη στήριξη» των εκπροσώπων των φορέων της Θράκης και της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φαινόμενου που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» και απευθύνθηκε μάλιστα στον πατριωτισμό τους και στο απλό ένστικτο επιβίωσης του Ελληνα πολίτη.

Τέλος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι θα υπάρξει φύλαξη και στεγανοποίηση του Έβρου.

Δένδιας: Η χώρα δέχεται εισβολή

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, κάνοντας μάλιστα λόγο για εισβολή άνευ προηγουμένου.

«Η χώρα χάνεται• από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (...) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους»
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο ιστολογίου: Σεβόμενοι την σοβαρότητα και την βαρύτητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Δένδια πως δεν υπάρχει τίποτε μονιμότερο εκ του προσωρινού. Ευελπιστούμε, φυσικά, πως θα είναι συνεπής στις δηλώσεις του, όμως θεωρούμε καθήκον μας να του υπενθυμίσουμε πως ιδιαίτερα στην Θράκη θα πρέπει να αυξηθούν (και όχι να μειωθούν) οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι προτιμότερο να κλείσουν σχολές της Αστυνομίας σε περιοχές που δεν θεωρούνται ως άκρως ευαίσθητες εθνικά, παρά να φύγουν τέτοιες σχολές από την Θράκη. Μάλιστα, θεωρούμε πως η παρεχόμενη εκπαίδευση στις συγκεκριμένες (υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις εξελίξεις) σχολές Αστυνομίας στην Θράκη, θα πρέπει να εμπεριέχει και στρατιωτικού τύπου χαρακτηριστικά. Με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και με πάσα επιφύλαξη, αναμένουμε τις εξελίξεις για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Θράκη. Ευελπιστούμε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας θα τιμήσει τον λόγο του και θα είναι συνεπής με όσα δήλωσε σήμερα. Αλλά, τονίζουμε πως, δεν θα είναι έκπληξη -για εμάς- εάν υπάρξει πολιτική ασυνέπεια λόγων και έργων, με την πρόφαση δυσάρεστων οικονομικών εξελίξεων στην χώρα. Από προφάσεις χορτάσαμε. Περιμένουμε έργα και συνέπεια...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ουδεν μονημοτερο του προσωρηνου αλλα τι γελιωτιτα ειναι αυτη το πρωι στα κτελ του κηφισου και στο τραινο τον 5 για πατε να δειτε τι γηνεται τι κατευαζουν τα δυο λαιοφορια της αλεξαπολης μονο μαυρους ασιατες τι γηνετε ορε παιδια κατεβαζουν του ςκαινουργιους απο επανω και ανεβαζουν του ςπαλιους επανω που ξερουν ολα τα καολπα εγω πιστευω και δεν με πιθει κανενας δενδια ςοτι καπιο αλο σχεδιο εκτελουν και κατι θελουν να κανουν στην θρακημας ισως μετα απο λιγο καιρο να λεμε τραγουδακια εχω μια αδελφη την λενε θρακι γελαστη οπως εκανε ο ελ μπενι την β ηπειρο παμε και για αλες χαμενες πατριδες ορε κανει ςδεν αγαπα αυτον τον τοπο αυτος ο κουρεμενος να βγαλει τις κουκουλες μας ελεγε και φορα ο ιδιος κουκουλα πωπω τι παραμηθυ παλη στο βλακα το λαο που βοσκη στο ληβαδι του μνημονιου γιατι ορε δεντια απο την αθηνα δεν μπορεις να τους απελασεις γιατι στην θρακη γιατι ορε κουκουοφορε δεν τους πηγενες πιο κατω τοσα στρατοπεδα εχει η πελοπονησο εγκατελημενα η καλαματα εχει τρεια ορε γιατι στην θρακη να ενησχηθει το μουσουλμανικο στιχειο κατι παιζετε πολυ μεγαλο εναντιον μας και καπια συνομοσια γινετε δεν ειναι φυσιολογηκα αυτα που γινονται δεν υπαρχει ελληνα ςστην κυβερνησει ολοι απο καπου εξωτερικα ελενχονται μεχρι και ο τσιρημοκος ελενχομενος και αυτος απο κυβερνοσα αρηστερα εγηνε μονο κυβερνοσα το παιχνιδι ειναι μεγαλο και πολα τα λευτα ο θεος μας να βαλει το χερειτου δεν γλυτονουμε απο αυτα τα αφηρματα μονο αμα του ςδωσει οργι ο θεος και τους τεντοσει εναν εναν κατω κυβερνησεις απαρτιζομαινες απο προδωτες ειμαστε καταδηκασμενοι κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τον πιστεψαμε . ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ .
    Ευτυχως που ο Γ'ΠΠ ξεκινησε και θα σωθη η Πατριδα .
    Ουδεν κακον αμιγες καλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]