Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kύπρος: Ελπίδες να πάρει δάνειο από Ρωσία

Προσδοκίες ότι η Κύπρος θα καταφέρει να συνάψει νέο δάνειο από τη Ρωσία με μόνο όρο το ύψος του επιτοκίου, εξέφρασε σήμερα η κυβέρνηση, καλώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο ζήτημα.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, το αίτημα της Κύπρου για σύναψη νέου δανείου από τη Ρωσία αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής ημίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφιας με τον ομόλογο του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Χρίστο Χριστοφίδη, που μιλούσε στο κρατικό κανάλι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε προς τον κ. Πούτιν την επιθυμία της Κύπρου για τη σύναψη και δεύτερου δανείου από τη Ρωσία.

«Θα ήταν άστοχο να μην πω ότι δεν συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών τα περί ρωσικού δανείου, διότι ουδείς θα το πιστέψει», σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης και πρόσθεσε:

«Ασφαλώς και έχει τεθεί από δική μας πλευράς το αίτημα του δανείου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συζητήσεων που γίνεται για αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν πρόκειται για απλό θέμα, αλλά για ένα ζήτημα με πολλές πτυχές», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στο θέμα του δανείου θα συνεχιστεί.

Η πρόθεση της Κύπρου για σύναψη δανείου από τη Ρωσία έγινε γνωστή πριν δύο μήνες. Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι το νέο ρωσικό δάνειο ήταν θέμα ημερών.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε σήμερα ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να προβεί σε οποιαδήποτε εκτίμηση, εάν θα υπάρξει ή όχι θετική κατάληξη στη σύναψη του δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Για μας έχει σημασία να υπάρξει θετική κατάληξη στην όλη διαδικασία, και αυτό πιστεύουμε, ώστε να μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε. Το γεγονός ότι οι βολιδοσκοπήσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται, προφανώς να μην έχει υπάρξει αρνητική απάντηση, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, από την άλλη πλευρά. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε ευθαρσώς την τελική κατάληξη αυτών των συζητήσεων».

Όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα Χριστόφιας και Πούτιν συζήτησαν την περαιτέρω οικονομική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας. Ο κ. Πούτιν αποδέχθηκε επίσης πρόσκληση του Προέδρου Χριστόφια να επισκεφθεί την Κύπρο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]