Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομίχλη παραπληροφόρησης τυλίγει την «αυτομόληση» του Σύριου πρωθυπουργού


RT News
7 Αυγούστου 2012
Απόδοση: Aς Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο πρωθυπουργός της Συρίας,Riyad Hijab, απολύθηκε, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κυκλοφορούν αντιφατικά δημοσιεύματα σχετικά με το εάν έφυγε ή όχι από τη χώρα.

Ο Hijab υπήρξε υπουργός Γεωργίας προτού διοριστεί πρωθυπουργός, μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αξιωματούχος της ιορδανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας βρίσκεται με την οικογένειά του στηνΙορδανία.

Το κανάλι Al-Jazeera μετέδωσε την είδηση ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Muhammad el-Etri, επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός αυτομόλησε και έχει μεταβεί με 10 μέλη της οικογένειάς του στην Ιορδανία, όπου θα προσχωρήσει στις δυνάμεις της λεγόμενης «συριακής αντιπολίτευσης».

Ωστόσο, η δήλωση αυτή του πρώην Σύριου κυβερνητικού εκπροσώπου διαψεύστηκε από τον υπουργό Τύπου της Ιορδανίας, Samih al-Maaytah, o οποίος αρνήθηκε ότι ο Ηijab βρίσκεται στην Ιορδανία.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya μεταδίδει ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Κατάρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο στη Δαμασκό, ο Σύριος υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Omar Ghalawanji, θα αναλάβει προσωρινά τα πρωθυπουργικά καθήκοντα έως ότου διοριστεί νέος πρωθυπουργός.

Η είδηση για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού μεταδόθηκε ένα περίπου μήνα μετά από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν 4 Σύριοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Τα επίπεδα της βίας στη χώρα παραμένουν υψηλά. Την περασμένη Δευτέρα τραυματίστηκαν 3 δημοσιογράφοι από έκρηξη βόμβας σε στούντιο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου στη Δαμασκό, ενώ στο Χαλέπι συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για τον έλεγχο της πόλης.

Η συστηματική διάχυση αμφίβολων πληροφοριών από την «αντιπολίτευση» συνεχίζεται

Εν τω μεταξύ, δεν έχει σταματήσει η μετάδοση αμφίβολης εγκυρότητας «ειδήσεων» από την πλευρά της αυτοαποκαλούμενης «αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, άλλα 3 μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Assad έχουν αυτομολήσει, ενώ έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 3 στρατηγοί του συριακού στρατού.

Τα αμφίβολα αυτά δημοσιεύματα δεν άργησαν να διανεμηθούν από τα γνωστά διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στα μεγάλα ΜΜΕ.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μετά την υποτιθέμενη αυτομόληση του υπουργού Οικονομικών, Mohamad Gillati, ο ίδιος εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ζωντανή εκπομπή και διέψευσε την είδηση.

Ωστόσο, κανένα από τα γνωστά πρακτορεία δεν αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός.


Διαβάστε επίσης:




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]