Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιος (γερμανικός) φούρνος θα γκρεμίσει

Στην αρχή το έλεγαν μόνο κάτι περιθωριακοί δεξιοί, κάτι περιθωριακοί αριστεροί, κάτι αναρχικοί. Μετά (εδώ και δύο χρόνια!) το έλεγε το Spiegel:  Οι ΑΠΕ είναι κάτι μεταξύ ουτοπίας και μάπας. 
Τώρα αρχίζει και το λέει και η ναυαρχίδα της προπαγάνδας, και οσονούπω θα το ακούσουμε και στον Σκάϊ:  "Οι ΑΠΕ, και για λόγους διασύνδεσης, είναι ακριβές, ασύμφορες, ασταθείς, μήπως να αναθεωρήσουμε λιγάκι";
Σας εκπλήσσει που η Δανία έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ;  Εμένα όχι. Έχει περισσότερα αιολικά από όσο αντέχει το ανώτατο όριο του 6-7% της ηλεκτροδότησης (4-6% είχε πει η Ε.ΟΝ) και αναγκάζεται να "απορρίπτει" πλεονάζουσα ισχύ στην Υ/Η Νορβηγία και στην πολύ μεγαλύτερη Γερμανία (όπου ...χάνεται), αλλά επανεισάγει, με ζημιά ρεύμα που δεν έχει όταν δεν φυσάει.

Θερμά παρακαλώ όποιον ξέρει την ΡΑΕ (ή τους Κοπελούζο/Περιστέρη/Μυτιληναίο και άλλους εκπροσώπους της Enel, EDF, Vestas, Enercon, Gamesa, κλπ,), να τους ενημερώσει. Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε 6% ούτε 0,6% και τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ που έχουμε μπήξει είναι ακριβές και ενοχλητικές παρεμβάσεις. 

Όταν λένε οι Γερμανοί Επίτροποι "basta με τις ΑΠΕ", έεε... μην γινόμαστε Γερμανικότεροι των Γερμανών... Εμείς ούτε τις εξάγουμε, ούτε έχουμε λεφτά για πέταμα, ούτε έχουμε τόσο βολικούς γείτονες να απορρίπτουμε ή να εισάγουμε ρεύμα. Και από ανταγωνιστικότητα σχίζουμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]