Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δόθηκε η ΣΕΚΑΠ σε τουρκική εταιρεία;

Γράφει ο Ανέστης Ντόκας 

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την πώληση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ και του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοδότρια εταιρεία για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ανακοινώνεται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των 9 δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. 

Στόχος του ειδικού εκκαθαριστή Νίκου Μαράντου είναι οι δύο πρώην θυγατρικές της ΑΤΕ να έχουν νέους ιδιοκτήτες στο ξεκίνημα της νέας οικονομικής χρονιάς.

Το χρονοδιάγραμμα για την ΕΒΖ αναφέρει ότι εντός του Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με την ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρείας μέσα από τις οικονομικές προσφορές των 9 επιχειρηματικών ομίλων που έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον. 


Οι 9 υποψήφιοι επενδυτές που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής: 

η εισηγμένη Επίλεκτος, 
η ιταλική Sfir, 
η γερμανική Sudzucker, 
η πολωνική Polski Cukier, 
η γαλλική Crystal Union, 
η βουλγαρική Litec Commerce, 
η σερβική Sunoko, 
μία εταιρεία συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη - ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 
μία ελβετική εμπορική εταιρεία. 

Για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιλεγεί ως αγοράστρια η τουρκική επιχείρηση Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. 

Η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι εφόσον αποκτήσει τη ΣΕΚΑΠ θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και θα προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαια της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας. 

Η Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων.


Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birlik , “κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από την εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA ΑΕ.

Αναφέρεται πως από τις πέντε εταιρίες που έχουν υποβάλει προστάσεις για την ΣΕΚΑΠ, προτάσεις οι οποίες αξιολογούνται από την ATEBANK, η σοβαρότερη ανήκει στην εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA Α.Ε.”!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η εταιρία SEBA συνεργάζεται για πολλά χρόνια με την ΣΕΚΑΠ αλλά καθώς και η ATEBANK θα λάβει υπόψη της την μουσουλμανική μειονότητα που ζει εδώ, αναμένεται η απόφαση να είναι θετική για την SEBA.

Αναφέρεται πως για άγνωστο λόγο την τελευταία στιγμή απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την ΣΕΚΑΠ η εταιρία DAMCO ENERGY του Καπελούζου και η αμερικανική εταιρία York Capital Management Global Advisors”.

Εμείς ρωτάμε: Κάποιος δεν πρέπει να βάλει φρένο; Αλλά ποιός ασχολείται... Εξάλλου, η Θράκη είναι ξεγραμμένη από το φαύλο κράτος των Αθηνών και τους ελληνόφωνους που υποτίθεται πως διοικούν την χώρα σεβόμενοι τα όσα ορίζει και με απόλυτη σαφήνεια επιτάσσει το Σύνταγμα...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]