Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερώτηση στη Βουλή με… τις θέσεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης!

Κατατέθηκε χτες από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, που συμπλέει απόλυτα με τη γνωστή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης για τη Μειονοτική Εκπαίδευση και το ΠΕΜ των Φραγκουδάκη-Δραγώνα…

    Θα θυμάστε ασφαλώς όλον τον θόρυβο που ξέσπασε πριν από ένα περίπου μήνα με την περίφημη εκείνη (και υπενθυμίζουμε: ΟΜΟΦΩΝΗ) ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Νομού Ροδόπης σχετικά με τη μειονοτική εκπαίδευση και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. 
Ένα κείμενο, με το οποίο ένα θεσμικό όργανο των καθηγητών της περιοχής τόλμησε για πρώτη φορά να θέσει το δάχτυλο επί των τύπον των ήλων, όσον αφορά ένα θέμα-ταμπού, οπότε πολύ φυσιολογική ήταν βεβαίως και όλη η θύελλα αντιδράσεων που ακολούθησε, είτε από το εν Θράκη τουρκικό παρακράτος (και όλα τα λοιπά εντόπια ενεργούμενα της ΜΙΤ και των Γκρίζων Λύκων), είτε από τους «υπαλλήλους» της εριτίμου κυρίας Φραγκουδάκη (αλλά ασφαλώς και από κάποιους εν ιδεοληπτική νευρώσει διατελούντας κολαούζους της, η κωμικοτραγική περίπτωση των οποίων παραπέμπει φυσικά ευθέως σε…γνωστή φράση του Βλαδίμηρου Λένιν). 

Το θέμα όμως συνεχίζει πάντα να απασχολεί και να προβληματίζει (υγιώς), όπως δείχνει η μόλις χτεσινή ερώτηση που έγινε στη Βουλή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ. Μια ερώτηση που ήταν βασισμένη σε εκείνη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης (το κείμενο της οποίας επιδόθηκε μάλιστα συνημμένο στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο). 
Όλο το δελτίο τύπου, όπως εστάλη από το Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του εν λόγω κόμματος, έχει ως εξής:

Απόλυτη η δικαίωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις θέσεις του για τα ύποπτα ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει με την ελληνική και τουρκική γλώσσα ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, κατά παράβαση και της Διεθνούς Συνθήκης της Λοζάνης.
     Σε νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης, η οποία όχι μόνο παρουσιάζει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, -που δεν είναι άλλη από την τραγική μορφωτική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητών- αλλά δίνει και ξεκάθαρες λύσεις του προβλήματος.

     Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συγχαίρει τους Δημόσιους Λειτουργούς για το θάρρος τους να θίξουν το μείζονος σημασίας θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα ποιοτικά αποτελέσματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, για τη λειτουργία του οποίου, έχουν ήδη δαπανηθεί 3,5 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από Κοινοτικά Κονδύλια, αλλά και από τις τσέπες των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

     Κύριε Υπουργέ,
     Μετά την από 27-11-2012 Ερώτησή μου με βάση στοιχεία που μου απέστειλε η Πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ντίνα Παπαχρήστου, σχετικά με τα αντεθνικά παιχνίδια στην Θράκη  με την ελληνική γλώσσα και η οποία, όπως το συνηθίζεται, δεν απαντήθηκε, δικαιώνομαι.
     Η δικαίωση έρχεται μέσω της ανακοίνωσης του Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης που αποτελεί το επίσημο θεσμικό όργανο των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ροδόπης, από την οποία απορρέουν σημαντικότατες διαπιστώσεις αλλά και σοβαρότατες καταγγελίες.
     Οι καθηγητές αυτοί, μέσω της καθημερινής επαφής με τους μαθητές τους:
     1. Δίνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος η οποία δεν είναι άλλη από την τραγική μορφωτική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητών,
     2. Εκθέτουν με αδιάψευστα στοιχεία τα γεγονότα, αλλά ταυτόχρονα
     3. Δίνουν και τις ξεκάθαρες λύσεις του προβλήματος.
     Συγχαίρω τους Δημόσιους αυτούς Λειτουργούς για το θάρρος τους να θίξουν το μείζονος σημασίας θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης και να ζητήσουν την βελτίωση της, ως θεσμού εκπαιδευτικά πρωτόγονου που απλώς διαιωνίζει την μορφωτική υστέρηση της μειονότητας της Θράκης και τη «γκετοποίηση» της προς όφελος άλλων κύκλων, αυτών που θέλουν την μειονότητα αμόρφωτη, πνευματικά πρωτόγονη και αποσχιστικά περιορισμένη ώστε να μπορούν να την ποδηγετούν.
     Και επειδή το πιθανότερο είναι να μην έχετε λάβει γνώση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, σας την παραθέτω αυτούσια.
     Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:
     1. Γιατί επιτρέπετε ακόμα και σήμερα να υφίσταται μειονοτική εκπαίδευση που βασίζεται καθαρά και μόνο στο «Ελληνοτουρκικό Μορφωτικό Πρωτόκολλο της 20-12-1968», ένα θλιβερό κατάλοιπο της Απριλιανής Δικτατορίας, που σε καμία των περιπτώσεων δεν συνάδει με την Συνθήκη της Λοζάνης;
     2. Είστε διατεθειμένος να δώσετε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τα ποιοτικά αποτελέσματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, του γνωστού ΠΕΜ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997 και κοστίζει τα τελευταία 15 χρόνια που υλοποιείται περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως; Χρήματα που προέρχονται από Κοινοτικά Κονδύλια αλλά και από τις τσέπες των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων; Προκαταβολικά  υπογραμμίζω ότι ξέρουμε πώς τα στοιχεία αυτά που ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν γιατί απλά δεν υπάρχουν, θα φέρουν την πλήρη δικαίωση στα λεγόμενα των καθηγητών για την τεράστια αποτυχία του Προγράμματος αυτού.

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]