Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT:«Τοξικό» πολιτικό παιχνίδι Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας

Πολλές πληγές στην ελληνική οικονομία εκτιμούν ότι θα προκαλέσει η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ, οι Financial Times. Σε κεντρικό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «τοξικές» τις πολιτικές συνέπειες από το αδιέξοδο αυτής της εβδομάδας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός «κουρέματος».

«Οι επίσημοι δανειστές ταπεινώνουν την κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από το εκλογικό του κεφάλαιο ώστε να περάσει το πρόγραμμα προσαρμογής που απαίτησαν οι δανειστές» τονίζουν οι Financial Times.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η διαφωνία εντός της τρόικας άφησε την Αθήνα να περιμένει τα χρήματα που της υποσχέθηκαν, αναφέροντας επίσης ότι η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας. «Ενώ οι τράπεζες παραμένουν σε μηχανική υποστήριξη, οι ελληνικές επιχειρήσεις στερούνται της δυνατότητας για επενδύσεις που θα οδηγήσουν την οικονομία σε έξοδο από την επιδεινούμενη ύφεση», σημειώνουν οι FT.

Εκτιμούν πως το να αυξηθεί η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, δεν είναι σίγουρα προς το συμφέρον της Ευρωζώνης. «Ως τώρα οι αγορές υπήρξαν επιεικείς στην επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής αδράνειας. Η ελληνική υπόθεση έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι είναι πολύ ευκολότερο να χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών παρά να ξανακερδηθεί», καταλήγουν.

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]