Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί χρόνου σκιάς...




Στην Ελλάδα όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα το αναθέτεις σε επιτροπή!

Σε επιτροπή, λοιπόν, ανέθεσαν και τα τρία κυβερνητικά κόμματα τις μεταξύ των σχέσεις - και, κατ’ επέκτασιν, το κυβερνητικό έργο (τρομάρα του).

Αλλά αν ανέλαβε την εύρυθμη λειτουργία του τρίο «πάρ’ τα όλα, Μέρκελ» μια τριμερής επιτροπή από τρία μέλη το μέρος, άλλο τόσον ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ Καππαδόκες ανέθεσαν την ίδια τη χώρα όχι σε επιτροπή, αλλά σε Επιτροπεία.

Κι έτσι το τραγικό και το κωμικό συμβαδίζουν: έχουμε μια κυβέρνηση υπό επιτροπήν και μια χώρα υπό επιτροπείαν!
  
Οπως επίσης το τραγικό με το κωμικό έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια κι έχουν φέρει τα πάνω κάτω στα ΜΜΕ των Δυνατών! Σε λίγο, έτσι όπως πάνε, η κυρία Τρέμη θα ζητήσει να ξαναγραφεί στην ΚΝΕ και ο κ. Πρετεντέρης θα ζητήσει να πάει εθελοντής στο Στάλιγνκραντ (με την πλευρά των Σοβιετικών, εννοείται - μην πάει ο νους σας στο κακό).

Τέτοια κατάπληξη και σοκ απ’ όσα έγιναν στο Γιούρογκρουπ έχουν να πάθουν τα φερέφωνα της πιο μισάνθρωπης προπαγάνδας από τότε που η επελαύνουσα Ελαφρά Ταξιαρχία διαπίστωσε ότι τα πολυβόλα ρίχνουν σφαίρες!

Αίφνης, οι απολογητές του Μνημονίου 1, του Μνημονίου 2 και του Μνημονίου 3 εννόησαν ότι «η γερμανική κυβέρνηση είναι επικίνδυνη» - τι λες, βρε παιδί μου; δεν είναι σημιτικός ο Σόιμπλε; Μον ντιεώ!

Δηλαδή, όταν σε δυο - τρεις μήνες θα (ξανα)ακριβύνει κατά 30%-40% το ηλεκτρικό ρεύμα, θα πηδάει απ’ τα παράθυρα ο μισός ΣΚΑΪ απ’ τις τύψεις(!) για τα παραμύθια που πούλαγε στον κόσμο τόσον καιρό.

Από μια πλευρά το καταλαβαίνω! είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης - όταν, ας πούμε, είχε ζήτηση ο σοσιαλισμός, πήγαινες ΠΑΣΟΚ. Οταν είχε ζήτηση ο νεοφιλελευθερισμός, έστελνες όλους τους άλλους στον διάολο!

Τώρα;

Τώρα κάνεις ό,τι μπορείς για να μην πέσεις μέσα στον λάκκο που έσκαβες για τους άλλους (και γέμισες με τους άλλους). Τώρα σκούζεις σαν την εγκαταλελειμμένη ποντικίνα στο κρεβάτι, «η Μέρκελ με ηπάτησε» (λες και στη θέση της δεν θα σε ξέσκιζε ο Ολάντ).

Ομως, ξεφτιλισμένος ξεξεφτιλισμένος, τις μαλαγανιές τις συνεχίζεις. Φέρ’ ειπείν το «Εθνος». Μία απ’ τις εφημερίδες που πρωτοστάτησαν υπέρ των πολιτικών που οδήγησαν στον ξεπεσμό των Ελλήνων καθώς και στη γενίκευση της πενίας, τώρα τους προσφέρει κουπόνι δέκα ευρώ βοήθημα.

Οι Δαναοί με τα κουπόνια.

Αν ντρέπονται;

Μα, αγαπητοί μου, δεν είναι θέμα ντροπής, είναι θέμα οικονομίας (’κονόμας - στη γλώσσα τους).

Ας το πάρουμε χαμπάρι, κυρίες και κύριοι, σύντροφοι και συντρόφισσες: η Ελλάς εάλω!

Αν θα ανακάμψει, θα ανακάμψει (σύμφωνα με τις δηλώσεις, τις προβλέψεις και τις ενέργειες της σεβαστής ημών Κομαντατούρ) το 2022! Εως τότε τις ειδήσεις θα τις λέει η κυρία Τρέμη.

Δεν είναι τίποτα! Δέκα χρονάκια θητεία! Το 2022 θα χρωστάμε όσα χρωστάγαμε το 2009! Εγινε δηλαδή στη χώρα της επί χρήμασι προσδιδομένης (πατρίδος) μόνον και μόνον για να μην εκδιδόμεθα άναρχα και ετσιγουσταρικώς, αλλά ευπρεπώς κι ευρωπαϊκώς. Να καταλαβαίνουν και οι Γερμανοί πότε είναι ανοιχτό το μαγαζί.

Πάντως, παρηγορηθείτε, γρήγορα περνάει ο καιρός! Τέσσερις μήνες είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και μου φαίνονται σαν τέσσερις δεκαετίες.

Ενθυμείστε που μας έλεγαν, όταν μας έχωναν στο Μνημόνιο το 2010, ότι θα σφιχτούμε λιγάκι, αλλά το 2012 θα επιστρέψουμε στις αγορές; Ε, λοιπόν, ο χρόνος είναι σχετικός. Θα επιστρέψουμε το 2025 αν όλα πάνε καλά και δεν κάνει καμιά μαλθακία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι επιστρέψουμε το 2034! (Ετος καθ’ οίον οι Τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκιά τους από 19% σε 18,99% - πράγμα που θα φέρει την ανάκαμψη πιο κοντά). Στην τρέλα.

Θα πρόκειται για άλλο «μείγμα» πολιτικής («κοκτέιλ» το λένε τώρα τα παπαγαλάκια) - μάλλον έχουν αρχίσει να πίνουν!
  
Κουράγιο, παλληκάρια μου! Τη Δευτέρα θα πάρει η χώρα τη δόση (ολόκληρη ή σε δόσεις) και θα πάρουν τ’ απάνω τους οι Δυνατοί, ώστε να κόψουν στη συνέχεια κι άλλες συντάξεις, να ξεχαρβαλώσουν κι άλλο τους μισθούς, να απελπίσουν κι άλλο τους νέους, να ξεπατώσουν κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις, να σπρώξουν κι άλλους στις αυτοκτονίες. Διότι για να φθάσουμε στο 2014 θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες το 2013! Και για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του 2015, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες το 2017! Από κει κι ύστερα μια ανάσα (που θα βγει το 2018) είναι το 2019! Αν όλα πάνε καλά! (Κι έχει φθάσει ώς τότε το μηνιάτικο στα 216 ευρώ...)

Διότι αν ξανακάνει καμιά μαλθακία ο Μήτσος, θα αποσταθεροποιηθούν όλα μας τα επιτεύγματα και θα ξανατρέχει στο Στάλινγκαρντ να πολεμήσει υπέρ της Ευρώπης των λαών (το 2099) ο κ. Βενιζέλος.

Κουράγιο, αδέλφια! τα πρώτα εκατό χρόνια (στο Μνημόνιο) είναι δύσκολα! Μετά ο καπιταλισμός βάζει μυαλό (στο Μνημόνιο 99) και μπορεί τότε τις ειδήσεις να τις λέει πάλι η κυρία Τρέμη (έως το 2104), αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο!..

Λίγο το ’χετε;..

Υ.Γ.: Για όποιον το ενστερνίζεται, επαναλαμβάνω: τη δόση θα την πάρει η χώρα. Θα τη διαχειριστούν οι Δυνατοί για να ξεπατώσουν κι άλλο τον λαό. Τόσον απλό...
 

Του Στάθη από enikos

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]