Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Το Eurogroup δικαιώνει την πολιτική γραμμή μας

Ψηλά κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ το σενάριο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup για 10ετές πάγωμα πληρωμής των τόκων, ένα θέμα το οποίο είχε προτείνει και προεκλογικά.

Έγινε σαφές ότι «είναι απολύτως ρεαλιστική η πρόταση που έχουμε καταθέσει για μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους», ανέφερε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, λέγοντας ότι «ούτε η εκταμίευση της δόσης θα λύσει το πρόβλημα».

Η πρόταση μας για μορατόριουμ και κούρεμα ουδέποτε διατυπώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναρωτήθηκε «ποια είναι η ελληνική θέση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους; Μήπως είναι ότι θα πληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ, κάτι που έλεγε και ο κ. Παπανδρέου;».

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις δυνατότητες. «Είναι κατώτερος των περιστάσεων όταν μιλά για «τεχνικές δυσκολίες», τόνισε. «Εχει χάσει την αξιοπιστία του από τότε που δήλωνε πως αν δεν παίρναμε τη δόση στις 16 Νοεμβρίου θα πτωχεύαμε».

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ, και προσέθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει μια στρατηγική «επιθετικής αναδιαπραγμάτευσης. Μόνο κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να το κάνει».

«Λέμε ξεκάθαρα: λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει όσο εφαρμόζεται άγρια λιτότητα. Προϋπόθεση για διαπραγμάτευση είναι η ακύρωση του μνημονίου. Απαιτείται συμφωνία με κούρεμα χρέους και μορατόριουμ στην αποπληρωμή όπως έγινε στην περίπτωση της Γερμανίας το 1953.

Αυτή την προοπτική μπορεί να την κάνει πραγματικότητα ο ελληνικός λαός. Εμεις θα κάνουμε ότι περνά από τα χέρι μας για να υπάρξει βιώσιμη λύση», κατέληξε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει ότι το χρέος «δεν βγαίνει».


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]