Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα δολοφονείται από μία Ευρώπη γελοίων πολιτικών

Η Ελλάδα και επίσημα σε ρόλο απλού παρατηρητή

Και με τη “βούλα” η Ελλάδα μετατρέπεται σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων που αφορούν ακόμα και την ίδια τη χώρα.
Οι άλλοι αποφασίζουν για εμάς όχι πλέον στο παρασκήνιο ή επισήμως συμβουλευτικά, αλλά με τον πλέον πανηγυρικό τροπο γι’ αυτούς έχοντας υπογραφές των νυν Υπουργών.


Το Eurogroup αποφάσισε για την Ελλάδα για το χρέος της, αφού πρώτα φρόντισε να γίνει διεθνές θέμα, αλλάζοντας τα ομόλογα σε βρετανικό δίκαιο.
Ακόμα και η παράταση ή η δόση δεν θα αλλάξει κάτι στο εσωτερικό της χώρας, αφού τα μέτρα του 2013 θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας και με ρήτρα αποκλίσεων και αυτόματων περικοπών.


Και όλα αυτά γιατί; Για να καλύψουν τις πομπές τους κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί – υποχειρια, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και πλούσιοι τραπεζίτες με πτωχευμενες τράπεζες. Νομίζουν όμως ότι επειδή τους χρησιμοποίησαν οι ..απέξω θα συνεχίσουν να παραμένουν στο απυρόβλητο. 

Εάν οι δανειστές είχαν την στοιχειώδη σοβαρότητα δεν θα συζητούσαν καν την εκταμίευση δόσης, πριν την εξασφάλιση επιβίωσης και βιωσιμότητας της χώρας

Με απλά Ελληνικά, όλοι γνωρίζουν ότι το Ελληνικό χρέος κατέστη μη βιώσιμο μετά το μνημόνιο. Την αθλιότερη, τοκογλυφική μορφή δανεισμού που υπέγραψε δυτικό κράτος. Αθλιότερη και από αυτή της ηττημένης Γερμανίας μετά τον β’ ΠΠ.

Το μνημόνιο κατέστρεψε την πραγματική οικονομία. Ένα κράτος χωρίς πραγματική οικονομία δεν μπορεί να αποπληρώσει τίποτα, εκτός εάν δουλέψει κατά τα πρότυπα της Σαουδικής Αραβίας όπου μία χούφτα πριγκηπόπουλα εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχοντας όλον τον λαό δουλοπάροικο με την επιβολή της Σαρίας.

Ειδικά μετά την διαρροή της μελέτης του Ρόιτερς, που τεκμηριώνει ότι το 2020 το χρέος όχι μόνο δεν θα έχει φτάσει στο επίπεδο που το άφησε ο Καραμανλής, στο 120%, αλλά θα έχει εκτιναχθεί στο 144%! Με τις καλύτερες προβλέψεις! Παράλληλα, η χώρα θα έχει απεμπολήσει κάθε περιουσιακό στοιχείο, ενώ η όποια ρευστότητα θα έχει εξανεμιστεί μέσω της υπερφορολόγισης, για την αποπληρωμή των τοκογλυφικών δανείων.

Κοινώς, οι πολίτες που πληρώνουν 3πλάσια τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης, τα καύσιμα, το ρεύμα, τα χαράτσια, που έχουν απεμπολήσει συνταξιοδοτικό και μισθολογικό, θα βρεθούν μετά από 12 χρόνια θυσιών ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ. Αυτό βέβαια το αποτίμησαν ακαριαία οι “δαιμονοποιημένες αγορές”, από τον άθλιο Παπανδρέου, αφού το spread των Ελληνικών ομολόγων από 127 μβ το 2009, εκτινάχθηκε στις 3,500 μβ. 

Τα σημερινά στοιχεία, απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που οι αγορές είδαν, αποκωδικοποιώντας ορθά την κυβερνητική συμμορία του ΠΑΣΟΚ. Τις δηλώσεις , το Τ3 – Τ10, τα χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μνημόνιο. Οι “κακές” αγορές, όπως η γιαγιά σου που επένδυσε σε ομόλογα του δημοσίου, είδαν έγκαιρα το έγκλημα και έβγαλαν ετυμηγορία. Αυτή που ακόμα δεν τολμούν να βγάλουν οι Έλληνες βουλευτές και να στείλουν τους κυρίους στο ειδικό δικαστήριο, ενώ η δικαιοσύνη ήδη θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί με τον κύριο Προβόπουλο.

Μιλάμε για μία κλοπή, μία καταλήστευση άνευ προηγουμένου. Ένα άθλιο σχέδιο υπό την ανοχή της διεθνούς κοινότητας που πρέπει να διακοπεί άμεσα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συμμορίτες που το εκπόνησαν.

Εάν οι δανειστές είχαν την στοιχειώδη σοβαρότητα, δεν θα συζητούσαν καν τον ενδεχόμενο εκταμίευσης δόσης (ειδικά όταν αυτή πηγαίνει σε ένα χρεοκοπημένο και φαύλο τραπεζικό σύστημα), εάν δεν εξασφάλιζαν πρώτα την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Δυστυχώς και οι δανειστές είναι απλώς τοκογλύφοι, γι’ αυτό και θα δώσουν την δόση. Όποιος έχει ασχοληθεί με την πραγματική οικονομία γνωρίζει ότι όταν δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμου δανεισμού, τότε έρχονται οι τοκογλύφοι. Και φεύγουν με το μαγαζί.

Για τον κύριο Στουρνάρα, δεν χρειάζονται λόγια. αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του νέου κουρέματος, καθόταν και έκανε τον σπήκερ αγώνα Μπάντμιγκτον. Λες και αφορούσε κάποιον άλλον αυτή η κουβέντα. Όταν κούρευαν και κατέστρεφαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ΝΠΔΔ όμως, πανηγύριζαν. Τώρα που θα κουρέψουν “ξένους”, τους εργοδότες τους δηλαδή, δεν βγάζουν άχνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η εκταμίευση της δόσης είναι εγκληματική. Μεγαλώνει ένα χρέος που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί από πλεονάσματα, αλλά από κατάσχεση Εθνικής περιουσίας.

Σε αυτό το σχέδιο οφείλουμε να αντισταθούμε με κάθε τρόπο.

Πηγή

 


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]