Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγριο κουτόχορτο...

 
Για περάστε κυρίες και κύριοι! Εδώ ο κυρ Αντώνης, με το καλό κουτόχορτο. Για περάστε! Έχω απ όλα. Υποσχέσεις, εκβιασμούς, ψέματα. Τσάμπα τη δίνω την Ελλάδα. Έλα, καλέ κυρία Μέρκελ, να πάρεις, ότι τραβάει η ψυχή σου. ΔΕΚΟ, αιγιαλό, νησιά, δάση, βουνά. Όλα κοψοχρονιά και με ευκολίες πληρωμής.  

Και για τον φτωχό έχω. Ανοησίες με το τσουβάλι. Με δυο εκβιασμούς μια υπόσχεση δώρο... Και για γαλάζια γίδια ειδική προσφορά. Χύμα βλακείες σε καλή τιμή. Μόνο τρεις συντάξεις ή δυο μισθούς. Τα αφεντικό τρελάθηκε, λέμε...
Ότι και να σατιρίσω, αναγνώστη, ότι και να πω θα είναι λίγο, μπροστά στην αποψινή ομιλία του προέδρου της ΠΟΛΑ, που τα ξεπουλάει όλα.
Έπρεπε να το ανεβάσουν σε νούμερο επιθεώρησης. Αυτός δεν ήταν λόγος. Ήταν συλλογή από σαχλαμάρες.
«Μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές». Ναι Αντωνάκη, ο γιατρός είπε να σου λέμε σ όλα ναι και να σου χαμογελάμε. Το άλλο 90% πάει, προφανώς, στους τοκογλύφους. Αλλά αφού λες εσύ, που ποτέ δεν είπες ψέμα, ούτε έκανες κωλοτούμπες, ότι δεν πάει στους δανειστές που πάει; Γιατί ούτε στον κόσμο πηγαίνει. Μάλιστα φεύγουν κι από κει  χρήματα. Που πάνε τα χρήματα από μισθούς και συντάξεις Ο-Ε-Ο; Μήπως σε λογαριασμούς πολιτικών; Μήπως στα κανάλια;  Για ψαχτείτε, ρε παιδιά, μπας και μας έστειλε η Μέρκελ λεφτά και δεν το πήραμε χαμπάρι.
«Αυτές θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές γιατί άλλες δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία». Όσο «τελευταίες» ήταν όλες οι προηγούμενες; Κάθε φορά τα ίδια. Έχει καταντήσει βαρετό. Ακόμη και τα γαλάζια γίδια δεν μπορούν πια να το μασήσουν. Βρες κανένα καινούριο ανέκδοτο. Δε λέω, καλό αστείο, αλλά χιλιοειπωμένο. Το έχουμε ακούσει κι από άλλους. Και ξέρουμε και τη συνέχεια.
Αλλά πράγματι, αυτό νομίζω θα είναι η τελευταία φορά. Δε θα προλάβει άλλη, θα πέσει σύντομα από το λαό...

«Τα οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερους φόρους». Τώρα άρχισες τα κουφά. Το χοντραίνεις. Εκτός αν εννοείς, ότι δεν τους άφησες τίποτα και επομένως δεν έχουν να δώσουν άλλα, γιατί τα πήρες όλα. Αν είναι έτσι, πάσο. Πάντως ο προϋπολογισμός προβλέπει Αύξηση των εσόδων από Φόρους κι οι έχοντες έχουν τα λεφτά τους έξω. Για να μη λες ότι θέλεις... Πάλι λοιπόν τα συνήθη υποζύγια θα πληρώσουν.
Δίνει πάντως ρεσιτάλ βλακείας. «Σε τέτοιες ώρες, καλούμαστε ως βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους», είπε και έκανε ρελάνς «αν μας υποχρέωναν τώρα να βγαίναμε από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009».
Τα συμφέροντα του έθνους. Που κατά περίεργο τρόπο ταυτίζονται πάντα με τα προσωπικά σας και τα συμφέροντα των πλουσίων αφεντικών σας. Για το συμφέρον του έθνους εκχωρείς δικαιώματα και περιουσία του λαού σε ξένους; Πως είναι συμφέρον του έθνους, η πείνα, η ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια, η υποτέλεια;  

Αντώνη, το έχουμε χάσει ήδη το εισόδημα, που απειλείς ότι θα χάσουμε. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ 2012, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2009; Αν σκεφτείς πόσα κλέψατε αυτά τα χρόνια έχουμε χάσει το 90% του επιπέδου ζωής που είχαμε όχι μόνο το 2009 αλλά το 1960. Και ποιος θα σε υποχρέωσε να βγεις από το Ευρώ; Αφού δεν υπάρχει συνθήκη να προβλέπει αναγκαστική έξοδο. Πέρα από το ότι, αν είχαμε δικό μας νόμισμα θα κανονίζαμε την οικονομική πολιτική με βάση τα συμφέροντα μας κι όχι με βάση τα συμφέροντα άλλων κρατών.
Μετά είπε το τέλειο ανέκδοτο. «Εφαρμόσαμε το νόμο εμείς οι πολιτικοί στους εαυτούς μας».  Χα - χα, Απίθανος! Εξήγησε το μου, γιατί δεν το κατάλαβα το αστείο. Ποιόν ακριβώς νόμο εφαρμόσατε στον εαυτό σας;  Αυτόν που συλλάβατε το Βαξεβάνη, ενώ αφήσατε το Μπενύτο και τον άλλο το μαφιόζο, για τη λίστα με τα ονόματα;

Ρε συ Αντώνη, και μόνο να εξαφανίζονταν μια λίστα από υπάλληλο, όχι τους ίδιους, θα έπρεπε να παραιτηθούν κατευθείαν. Αν είχαμε κράτος, θα έπαιζαν τώρα πεντόβολα στο προαύλιο της ψειρούς με τον Άκη.

Την είδα την εφαρμογή του νόμου σας. Εσείς με τα σας πολυτελή αμάξια, τα ακριβά κοστούμια, με πρώτο, τον καθισμένο σε αναπηρικό θρόνο διακοσμητικό φυτό της δημοπρασίας, παρελάσατε μπροστά από τους επισήμους των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα που τα θύματα των κλοπών σας, υπέκυπταν σε σωματικό έλεγχο, όχι μόνο από τον τρόμο σας μην αντισταθούν, αλλά και για να τους πάρουν τίποτα ψιλά από τις τσέπες...
Πως είπες; Εφαρμόσατε τους νόμους, που έβγαλαν απ έξω τα επιδόματα και τις αμοιβές σας από τις περικοπές; Τους νόμους που αύξησαν με πλάγιους τρόπους βουλευτικές αμοιβές και προνόμια; Αφού μου το εξήγησες, πάω πάσο...
 «Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν απολύτως», είπε άρχων του black χιούμορ. «Θα πρέπει να χτυπήσουμε 2 εχθρούς: τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή».   
Απολύτως! όπως θα έλεγε κι ο Βενιζέλος. Όλες οι υποσχέσεις όσες, δώσατε στους δανειστές, όλα όσα υπογράψατε στους τοκογλύφους, τα εφαρμόσατε πιστά. Μόνο αυτά που είπατε στο λαό δεν τα κάνατε, αλλά εκεί δεν υπογράψατε, ούτε είπατε «φιλάμε σταυρό»...
Χτυπάτε δυο εχθρούς; Καλέ δυο μόνο; Έχετε χτυπήσει ως τώρα μαθητές, φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, μετανάστες... Μόνο τους πλούσιους δεν χτυπάτε. Πως! χτυπάτε και σ αυτούς; Τι εννοείς; Χτυπάτε ευγενικά την πόρτα, όταν τους επισκέπτεσθε; Νόμιζα, ότι τους χτυπάτε και το φραπέ. Κι αυτόν, αλλά στους καναλάρχες... μάλιστα.
«Σήμερα ο νόμος υπάρχει και εφαρμόζεται σε κάθε τετράγωνο του κέντρο της Αθήνας». Μόνο της Αθήνας; Γιατί είσαι τόσο μετριόφρων; Σ όλη την Ελλάδα εφαρμόζεται ο νόμος. Αυτός της ζούγκλας. Φροντίζουν τα ανθρωποφάγα ερπετά γι αυτό. Το μεγάλο φίδι τρώει τα πάντα. Μόλις τελειώσει με τους ξένους θα αρχίσει με τους ιθαγενείς.

Τη βλέπουμε καθημερινά παντού την εφαρμογή του νόμου της σιωπής. Μαθήτριες αποβάλλονται, γιατί ύψωσαν τη γροθιά, δημοσιογράφοι απολύονται γιατί απλά μίλησαν, άλλοι συλλαμβάνονται, άλλοι βασανίζονται, άλλοι μαχαιρώνονται, τέτοια εφαρμογή του νόμου εσύ και τα SS. Νιώσαμε πως ήταν στην κατοχή.
Ωραία τα είπες τα παραμύθια. Προσπαθείς πάλι να κοιμήσεις το λαό. Αλλά ξυπνήσαμε και πεινάμε. Λέμε «να φάμε πολιτικό με σος καναλάρχη», αφού δεν υπάρχει άλλο φαγητό. Εντάξει, δεν είναι νόστιμοι, είναι τουλάχιστον καλοθρεμμένοι...
 
 
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Γίδι και ηλίθιος είσαι εσύ, που αναδημοσιεύεις του βαρεμένου του τσάκ τις ηλιθιότητες.
    Βλάκα έ βλάκα, που το παίζεις και αδέσμευτος.
    Το 30% των ελλήνων είναι ηλίθιοι βρε ξεφτιλισμένε;
    Αν έχεις απωθημένα και θέλεις να ξεδώσεις κάνε κάτι ...άλλο παρά να σκορπίζεις μίσος και απέχθεια προς την αντίθετη άποψη.
    Βλάκα έ βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα τα λεει το αρθρο γιατι που ειναι το παραδοξο??αυτος ο γελοιος,ο σαμαρας εχει ξεφτιλισει τα παντα,και προπαντων τον Ελληνα ψηφοφορο που τον εμπιστευτηκε...πρεπει να πληρωσει...

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για την ευρυγώνια πολιτική σου γνώση και τοποθέτηση. Προφανώς σου αρέσουν οι περισσότερο "σφιχτές" και αρεστές σε εσένα προσεγγίσεις. Και που είσαι... επειδή είμαι αδέσμευτος δημοσιεύω τις απόψεις όλων. Ακόμη και την δική σου. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να βγούνε συμπεράσματα. όσο για τα ποσοστά ηλιθίων, άστο... κάηκες... αφού τα εκλογικά αποτελέσματα είναι απολύτως σαφή. Αν δεις και τους πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την χώρα, πανηλίθιοι όντες, αντιλαμβάνεσαι ποιούς κυβερνούσαν... Αλλά, στην τελική, μήπως ενοχλείσαι επειδή τα ρίχνει ο "τσακ" στον Αντώνη; Απορία εκφράζω... Και για το μίσος και την απέχθεια, άστο, ξανακάηκες. Την έχεις λουστεί ήδη από τα όσα "σφιχτά" σου προσφέρουν απλόχερα οι κάθε απόχρωσης... διασώστες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]