Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο μνημόνιο και μετά το 2016 δείχνουν τα νούμερα από το Μεσοπρόθεσμο!


Μπορεί οι Σαμαράς και Βενιζέλος να λένε ότι αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, αλλά ο κόσμος φαίνεται να μην τους πιστεύει; Έχει άδικο;

Κάποιος από τους δυο είτε έχει διαβάσει το Μεσοπρόθεσμο είτε όχι! Γιατί όταν μιλάμε για νούμερα, η όποια θεωρία ή άλλη προσέγγιση πάει στην άκρη. Αν κάποιος επικαλεστεί και τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο,τότε μάλλον δικαιώνει τον κόσμο, αφού πρόκειται για... κυβερνητικές εκτιμήσεις.
Τι εννοούμε;

Το 2016, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το νέο παρατεταμένο πρόγραμμα της Ελλάδας, το χρέος, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, θα είναι στο 184,9% του ΑΕΠ, με θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης στηριζόμενοι – κυρίως- στην ιδιωτική κατανάλωση (!), αλλά και έλλειμμα που θα είναι λίγο πάνω από το 3% του ΑΕΠ. Παραπάνω δηλαδή, από το όριο της συνθήκης του Μάαστριχτ που παλεύει να υιοθετήσει η Μέρκελ.

Δείτε την πορεία του χρέους με βάση το μεσοπρόθεσμο:

Το 2013, θα φτάσει το 189,1% του ΑΕΠ, το 2014 στο 191,6% του ΑΕΠ, το 2015 στο 190,5% του ΑΕΠ και το 2016 θα υποχωρήσει στο 184,9% του ΑΕΠ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η μεγάλη απάτη που λεγόταν PSI “έδιωξε” από την πλάτη της Ελλάδας μόλις 15 δις “καθαρά”, τότε θα καταλάβει κανείς πως ΔΕΝ αφαιρέθηκαν τα συνολικά 105 δις που έλεγε ο Βενιζέλος ότι μας απάλλαξε.

Πάμε στην ύφεση: Το 2013 θα έχουμε και πάλι βαθιά ύφεση 4,5%, ενώ φέτος φαίνεται να κλειδώνει στο 6,5%. Για το 2014 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ ί κατά 0,2%, κατά 2,5% το 2015 και στο 3,5% το 2016. 
Όλα αυτά, αν η κατανάλωση στην Ελλάδα αυξηθεί, με τους μισθούς της πείνας, τις συντάξεις στα τάρταρα και τους φόρους στα ύψη! 
Βάλτε και την ανεργία στο μείγμα που θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ για να βγάλουμε τη σούμα!

Αυτά φυσικά, είναι με βάση το αισιόδοξο σενάριο που η κυβέρνηση το “βαφτίζει” ως ρεαλιστικό… 
Ποιός λέτε λοιπόν, να έχει δίκιο στις προβλέψεις και με τα νούμερα;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]