Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην πατρίδα σουρουπώνει σιγά-σιγά...



Η κρύα νύχτα πλησιάζει.
Εκείνη που θα κρατήσει μερικές μέρες, μπορεί κάποιες βδομάδες.


Τότε που ο δικός μας Νόμος δεν θα βρει στο ραντεβού του ούτε τη μάνα του τη Δικαιοσύνη.


Αγήτευτη η Επιείκεια.

 
Χωρίς παραγραφές κι αποδείξεις, δίχως δικονομίες και… καταστατικά.

Μόνο τα μάτια της συνείδησης θα τρεμοπαίζουν στο αχνό συννεφιασμένο φεγγαρόφωτο, κι η Θέμιδα θα λούζεται με την Αστραία μακριά.


Κανένα καταφύγιο για όποιους αδίκησαν, δεν θα φαίνονται τα χρώματα των ιδεολόγων που μας λήστεψαν.

Θα στραφταλίζουν μόνον οι χρυσές μασέλες τους, κι οι γερασμένες τους πλισέ κοιλιές μπρος από τα «γιατί» των κοπτήρων μας, τα λευκότατα μάρμαρα της δημόσιας ηθικής αναστηλώνονται αρχαιοπρεπώς.

Κείνο το βράδυ οι παπάδες που ξόκειλαν και πόρνεψαν θα συρθούν στο κουρείο. Όσοι κατσαπλιάδες κούρσεψαν το βιος των παιδιών μας θα νιώσουν ασήκωτα τα τσουβάλια με τις λίρες στην τρεχάλα τους.


Οι δάσκαλοι που αστόχησαν να φυσήσουν τη γνώση, θα χαθούν στου ανέμου την αμορφωσιά.

Το πρησμένο κηφηναριό στο να μετρά αργίες κι επιδόματα, βλέπει το τέλος τ΄ ουρανού, μελίσσι δεν τους γνωρίζει πιά.
 
Πολιτικοί που ψεμμάτισαν θα σμίξουν αλαφιασμένοι με τη Σειρήνα να τους δείξει το μονοπάτι για τη συκιά με το έτοιμο θηλιασμένο σκοινί.

Οι δικαστές που ψευδόρκησαν θα στέκουν κατουρημένοι για το έλεος που δεν είχαν στέρξει στους ταπεινούς.


Δεν αργεί να σηκωθεί ο πεινασμένος.
Λιανίζει το βρόγχο του φόβου που του έδεσαν στο λαρύγγι.


Θα είναι οι νύχτες των Αγίων Ναμάτων, δίχως να σταλάξει ούτε μια δίκαιη σταγόνα αίμα.
Μόνο φυγόκεντρος κι η λέμφος απ΄ τα καρκινώματα διαχωρισμένη.


Μόνο καταρρακτώδεις ροές αγανάκτησης κι η δειλή σαπίλα του κορμιού τους που θα σπαρθεί χιλιόσταλτη στα πέρατα.


Η σκοτεινή βάπτιση θα μας βρει γαλήνιους στο ξημέρωμα της Ηούς, κουρασμένοι στο μπλε γιορτάσι τ΄ ουρανού, το σεφερικό μεσογειακό μας ακρωτήρι να αναφυσάται από πνοές ειρήνης, ανάσα αθανασίας.

Το μαβί αγιάζι του δειλινού, ψυχρό, περονιάζει για τα καλά.

Σκοτείνιασε ήδη.
Κλείσ’ το παράθυρο γυναίκα, το νου σου στα παιδιά.


Πηγή 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Oti pio oraio, pragmatiko , mellontiko kai dixos ipervoles keimeno pou exo diavasei!!! Telika ligoi skeptikoi meiname se avton ton planiti gia na katalavoume ti erxete stis 12N xaramata!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών πλησιάζει...........αλίμονο στους άπιστους, στους κλέφτες των ονείρων μας, στους κλέφτες της υπερηφάνειας μας, στους κλέφτες της υπομονής μας, στους κλέφτες της ιστορίας μας...... θα αστράψει η νύχτα από τις λαβες των μαχαιριών που θα χαθούν στις θάλασσες των κορμιών των νεο δωσιλογον

    Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών πλησιάζει...... πόσο λαχταρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοινως τερμα η μακροθυμια του Θεου, ερχεται η νεμεσις.Και εχει πολλους τροπους.Σκληρους.Ο πολιτικος που δεν τιμησε τον ορκο του χανει το παιδι του, ο γιατρος που πηρε φακελλακια απ τους φτωχους παθαινει καρκινο και δεν μπορει να νοσηλευτει στο διαλυμενο νοσοκομειο,ο επιχειρηματιας που εκμεταλλευτηκε τη χωρα του και τους εργαζομενους ζητιανευει μετα απο πολεμο κοκ. Ετσι λειτουργουν οι πνευματικοι νομοι.Αμαρτιαι γονεων παιδευουσι τεκνα....
    Και οι αλλοι τι φταινε; οι καθαροι θα βρουν πεζοδρομιο να πατησουν και φρατζολα στο τραπεζι τους στο καιρο του λιμου.Οι αλλοι θα ταλαντευτουν αναμεσα στο μεγα χαος που χωριζει τη σωτηρια απο τη κολαση.Οσο ακομα οριζουμε τη ζωη μας ας θυμηθουμε οτι ολα θα κριθουν απο τον τροπο που πολιτευτηκαμε ως προς τους ΑΛΛΟΥΣ και οχι ως προς το υπερτροφικο εγω μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί ονειρεύονται να εξαφανίσουν στο μέλλον από προσώπου γης όλους όσους έχουν αντιρρήσεις στα σχέδιά τους. Εχουν καταστρώσει και σχέδια να εγκαθιδρύσουν αιμοσταγή χούντα όταν καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει άλλο. Στη σιγουριά οφείλεται το θράσος τους. Προς το παρόν δεν περιμένουν να γίνει τίποτα το ασυνήθιστο από την πλευρά του κόσμου και εδώ ταιριάζει η παροιμία "στη βράση κολλάει το σίδερο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το λογοτεχνικό κείμενο....αλλά οι Νεοέλληνες δεν κουνιούνται, για πολλούς λόγους ο καθένας τους, σοκ, τρόμος, φτώχεια, απελπισία...δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε προοπτική.
    Σε αυτό μας γαλούχησαν, μας άφησαν ωχαδερφιστές και ουσιαστικά ανάπηρους πνευματικά, ώστε τελικά δεν αντιδρούμε σε τίποτα.
    Κανείς δεν πιστευει σε τίποτα και σε κανένα.....
    Οπότε αναβίωσε πλήρως ο ραγιάς που περιμένει, τι περιμένει ???
    Το τίποτα, απλά την συνέχεια της ροής των γεγονότων.....ως εν ονείρω βαίνων και υπάρχων απών.
    Ο Πανάγαθος Θεός μας σίγουρα θα βοηθήσει , αλλά πρέπει και εμείς κάπως να κινηθούμε.....
    Ήδη οι βάρβαροι και τα αρπακτικά είναι εντός των τειχών και ετοιμάζονται να μας αφανίσουν οριστικά.....
    Συνελληνες ξυπνηστε επιτέλους και ενεργοποιηθειτε, στον ελάχιστο χρόνο που πλέον απόμεινε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Paidia opos ta legane oi pateres tha ginoune...ola einai pro ton pilon...kai malista den xoraei anavoli. Euxomai oi Ellines na xipnisoune kai na xesikothoun enantia se abtous pou eftasan tin xora os edo..kai kirios stous rebelous ( THA VGOUN OI REBELOI KATA TON ELLINON...ALLODAPOI DILADI)...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:47 αν μπορεις εξηγησε μου τι εννοεις οτι θα γινει στις 12Ν χαραματα???δηλ τι θα γινει τοτε????

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]