Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: Η Βουλγαρία εγκαταλείπει τα σχέδια για την ένταξή της στην Ευρωζώνη


Η Βουλγαρία εγκατέλειψε τα σχέδια για την ένταξή της στην ευρωζώνη λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών και της αυξανόμενης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ.

"Αυτήν τη στιγμή δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος", σημειώνει ο Ντιάνκοφ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

"Είναι πολύ ριψοκίνδυνο για μας και επίσης δεν είναι βέβαιο ποιοι είναι οι κανόνες και ποιοι είναι πιθανόν να είναι σε ένα ή δύο χρόνια", προσθέτει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας επισημαίνει επίσης ότι εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη περίπου 1,5% της βουλγαρικής οικονομίας φέτος.

Ωστόσο ο ίδιος προειδοποιεί ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει μια περίοδο έως και πέντε ετών με "μηδενική ανάπτυξη" αν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών συνεχίσουν να συλλογίζονται τις πολιτικές ανταπόκρισης στην κρίση αντί να υποστηρίξουν πλήρως το αίτημα της Γερμανίας να συνεχιστεί η αυστηρή δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα αυτό.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όποιος έχει ματάκια να δει τι γίνεται και καρδιά να νιώσει τις ανάγκες του λαού του φροντίζει να κρατάει τις αποστάσεις του από το εγκληματικό συνδικάτο των ευρωφασιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]