Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγγραφα-φωτιά για τα Abrams! Δεν τα παίρνουμε λόγω... δυσαρέσκειας των δανειστών


Η υπόθεση Abrams μέσα από επίσημα έγγραφα

Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που δεν προχωρά η υπόθεση των 400 αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ; Κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και “γερμανικοί εξοπλιστικοί κύκλοι” προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσυνδέσουν την αποδοχή των αμερικανικών αρμάτων από τις αντιρρήσεις των δανειστών μας και ειδικά των Γερμανών που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να χάσουν το “μονοπώλιο” πώλησης αρμάτων μάχης στον Ελληνικό στρατό.

Προτάσσουν τις αμφιβολίες που εκφράζονται για την αναγκαιότητα της απόκτησης των αρμάτων μάχης Abrams αλλά και για το κόστος της επισκευής και της συντήρησής τους. Όλα αυτά είναι υπαρκτά, όμως απολύτως αληθινό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση “χορεύει” και στο ευαίσθητο ζήτημα των εξοπλισμών στο ρυθμό που τις επιβάλουν οι δανειστές! Κι αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε.

Πρόεκειται για έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του πρώην Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιά και άλλα που υπογράφονται από τον πρέσβη Δ. Χρονόπουλου που υπηρετεί στο ΥΕΘΑ και έχει συντάξει σχετική έκθεση. Ο μεν κ. Ζιαζιάς είχε διατάξει όπως προκύπτει την συνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και ήταν έτοιμος να παραλάβει τα άρματα μάχης, αλλά κυρίως τα 700 τεθωρακισμένα οχήματα που επίσης παραχωρούν οι ΗΠΑ. Από την άλλη η έκθεση του πρέσβη είναι καταδικαστική για την αποδοχή των αρμάτων μάχης και το σημαντικό είναι ότι μεταξύ των οικονομικών δεδομένων που παρουσιάζει για να τεκμηριώσει τα όσα επικαλείται, αναφέρει και τις “πιθανές αντιδράσεις των ευρωπαίων -εταίρων δανειστών, υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και ειδικά πριν από την εκταμίευση της επόμενης μεγάλης δόσης του δανείου”.

Είναι σαφές λοιπόν ότι όσοι προσπαθούν με επιμονή να μας πείσουν ότι οι προθέσεις των δανειστών μας είναι …αγαθές. Παρεμβαίνουν παντού, ακόμη και στους πιο ευαίσθητους τομείς της Εθνικής Άμυνας.

Πολλά απ΄ όσα αναφέρει ο πρέσβης στην έκθεσή του είναι απολύτως λογικά και πρέπει να προβληματίσουν. Ασφαλώς και δεν… μας αγάπησαν ξαφνικά οι Αμερικανοί και μας… χαρίζουν όπλα. Ασφαλώς και στοχέυουν σε μελλοντικό κέρδος. Όλα αυτά είναι δεδομένα κι έχουν εκτιμηθεί. Το θέμα είναι αν πραγματικά οι στρατιωτικοί έχουν δώσει το πράσινο φως για την αναγκαιότητα να πάρουμε τα άρματα μάχης Abrams, είναι δυνατόν να επικαλούμαστε τη δυσαρέσκεια των δανειστών για να μην τα πάρουμε;

Επίσης στα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση του πρέσβη δεν υπολογίζεται και το κέρδος που επισημαίνουν στρατιωτικοί κύκλοι από την απόσυρση παλαιών αρμάτων μάχης που θα αντικατασταθούν από τα Abrams. Όπως και να ΄χει το αν μας κάνουν τα Abrams ή όχι το ξέρουν μόνο οι στρατιωτικοί και αυτοί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον λένε ότι τα θέλουν. Οποιαδήποτε άλλη άποψη ,ακόμη κι αυτή των δανειστών μάλλον δεν θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απ΄ αυτή των στρατηγών.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ












ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΖΙΑΖΙΑ






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]